Robotdammsugare – städhjälpen som växer i popularitet

Skriven av KC

304 veckor sedan

|

09/08/2018
Chansen att stöta på någon vars favoritintressen består av att dammsuga, putsa och att rengöra hemmet är sannerligen liten.

Efter en lång dags hårt arbete vill de flesta inget hellre än att sjunka ner i soffan och njuta av sin fritid, så om sysslor kan undvikas till ett relativt lågt pris tackar man oftast inte nej. Alltmedan teknologiska sjumilakliv tas i en rasande fart kastar nu alltfler svenskar moppen och dammsugaren åt sidan för att rikta sitt fokus mot en modern, lättanvänd och smidig lösning: Robotdammsugaren som städar golvet medan man själv kan koppla av.

Den revolutionerande städningsmetoden

Med en laddningsstation intill väggen dröjer det inte länge innan robotdammsugaren är redo att hjälpa till. Denne manick är formad som en låg cylinder och beskrivs i enkla termer som en självgående dammsugare. Tack vare dess smarta utformning når robotdammsugaren under bord och stolar för att på egen hand dammsuga golv, mattor och liknande ytor in i hemmets alla vrår.

Från dess begynnelse år 2001 har nu robotdammsugaren kommit långa vägar i utvecklingen med funktioner som bland annat består av att själv röra sig över golv, trösklar och mattkantor samt förhindra att olyckor sker nedför trappor under dess städningsfärd. Utan problem kan robotdammsugaren räkna ut var i rummet den tidigare har städat för att inte upprepa samma mönster flera gånger om. Genom att dessutom räkna ut vilka ytor som återstår at städa samt att själv ta sig till laddningsstationen vid behov så är en robotdammsugare mycket händig enligt en lång rad människor i vårt avlånga land. Om du inte har en, hittar du ett bra urval av robotdammsugare här.

Även mirakelprodukter har skavanker

Som med alla produkter bör man ha i åtanke att det alltid kommer att finnas både för- och nackdelar. Robotdammsugaren förser en med vad som utlovas, men en rätt så hög ljudnivå samt en dammbehållare som ofta måste tömmas är att förvänta sig. Man bör dessutom vara medveten om att robotdammsugarens sugkraft inte är särskilt stark om man jämför denne med en ordinär klassisk dammsugare.

Trots de ovannämnda svagheterna anser en uppsjö av människor landet runt att en robotdammsugare är väl värd att införskaffa sig, och med produktens mottagna pris under titeln ”Årets julklapp” i Sverige år 2015 kommer denne teknologiska städhjälp inte att tappa sin popularitet inom någon snar framtid. Vem vet? Om några år kanske den svenska befolkningen fullkomligt slänger ut den konventionella dammsugaren i utbyte mot en mer högteknologisk robotdammsugare.