Så här blir du en mästerkock

KC

324 veckor sedan

|

26/04/2018
Tycker du att matlagning är superroligt och något du är duktig inom? Kanske du vill utveckla dina talanger i köket?

Allt handlar inte bara om dina kunskaper inom matlagning, utan det handlar även om att ha de rätta förutsättningarna för att kunna laga mat och för att kunna presentera maten snyggt.

Här kommer då några tips på hur du kan utvecklas och bli en riktig mästerkock:

Ingredienser

Se till att ha färska och nytänkande ingredienser. Tänk kreativt och att du ska skapa något som lockar både ögonen och smaklökarna. Självklart måste man tänka på vem det är man lagar för, ifall det finns allergier och så vidare, när man väljer vilka produkter man ska använda sig av. Sedan att välja färska varor som till exempel färska grönsaker istället för djupfrysta höjer smakupplevelsen.

Gå en kurs

Du kan gå en matlagningskurs eller en kurs hos någon kock som du ser upp till. Lär dig och ta in alla intryck, och gör sedan din egen version av det du lär dig. Sätt din egen twist på dina kunskaper. Bara du kan grunderna och de blir bra så kan du sedan experimentera med resten.

Utrustning

Att ha rätt och bra utrustning är en stor fördel när man ska laga mat. Allt ifrån rätt och bra slevar, kastruller, uppläggningsfat till vitvaror. Att ha en bra ugn till exempel när du ska tillaga mat i ugn är ett stort plus. Det finns i dag många olika ugnar med olika finesser att välja på, och vad just du väljer beror kanske på hur du vill använda din ugn.

För att hitta den absolut bästa ugnen som kommer gör dig till en mästerkock så måste du undersöka vilken ugn du vill ha. Det finns jättebra tester att läsa där du kan se hur de jämför olika ugnar. De jämför priset, egenskaperna, måtten, utseendet och mycket mer. Hitta den helt rätta ugnen just för dig och din matlagningskonst.