Så hittar du dammsugaren som passar dina behov

26/04/2018 00:00

KC

Förbrukning
Att köpa en ny dammsugare till ert hem är kanske inte så lätt som det låter.

Mest läst idag

Marknaden är enorm och det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på innan du gör ditt val:

  • Vilken typ av dammsugare behöver ni? Det finns många olika sorters dammsugare, både till utseende och finess. Vill ni ha en dammsugare som har en behållare man tömmer eller en dammsugare med dammsugarpåsar som man byter? Vill ni ha en stor dammsugare eller räcker det med en mindre och behändig? Finns även sladdlösa dammsugare som man laddar.
  • Storlek - Det finns stora dammsugare med mer kraft och större påsar som kanske passar bra om man bor stort, medens en ensamstående kanske endast behöver en liten dammsugare.
  • Finesser: Precis som andra hushållsprodukter så finns det många dammsugare att välja på med olika finesser. Det finns handdammsugare, det finns laddningsbara sladdlösa, det finns dammsugare med lång eller kortare sladd – allt för att det ska finnas något som passar just er.
  • Sedan finns det val som färg också. Dammsugare kommer nu för tiden i alla tänkbara färger och utseenden.

Det kan vara bra att besöka några butiker och titta på olika dammsugare i verkligheten för att få en känsla för vad ni tycker om och behöver. Det är ibland svårt att läsa sig till allt, och att få känna och se produkten på riktigt kan hjälpa er i valet.

Specifikationer

Att hitta rätt dammsugare kan vara svårt då utbudet är stort. Men vet ni vad ni vill ha så kan ni lätt jämföra olika modeller och deras specifika egenskaper. Ni kan läsa olika test av dammsugare och där se vad de olika dammsugarna får för omdömen av kunder, jämföra priset på produkten i olika butiker och se just vad de olika dammsugarna har för energiklass, motor effekt, ljudnivå, påse storlek och mycket mera. Få en överblick av utbudet här.