Vad ska du tänka på när du storhandlar? Här är tre goda råd:

Skriven av PA

342 veckor sedan

|

02/11/2017
Har du ett stort kylskåp så är chansen att du ofta storhandlar betydligt större. Det är inte så konstigt att ett större kylskåp bjuder in till större inköp. Det är dock ett par saker som du bör vara uppmärksam på när du storhandlar.

#1 Överväg mängden mat du köper

När du köper stora mängder mat på en gång så ska du tänka på hur mycket plats det kommer ta i kylskåpet. Här måste du vara uppmärksam på att kylskåpets kompressor kommer arbeta i längre perioder om det är helt fullt. Detta är på intet sätt skadligt, och de kortare svängningarna i temperatur skadar varken kylskåpet eller din mat. När kompressorn arbetar med större tryck i en kortare period stiger strömförbrukningen, dock är denna stigning minimal.

 

#2 Överväg vad som ska in i kylskåpet

Det är troligt att många av de sakerna du lägger i kylskåpet faktiskt inte hör hemma där. Till exempel så är det väldigt sannolikt att du lägger dina tomater i kylskåpet, men dina äpplen i fruktskålen, dessa två kan du med fördel byta plats på!

 

#3 Överväg att lägga mer i frysen

Om du storhandlar bör du överväga om en större andel av dina matvaror kan läggas i frysen. Om du köper stora mängder mat kan du omfördela maten från de stora förpackningarna i mindre plastpåsar och frysa in. Detta ger dig en bättre överblick när du ska laga mat och du kan samtidigt minimera din inköpsbudget eftersom det ofta är billigare att köpa större portioner.

 

Med dessa tre råd i bakhuvudet bör det bli enklare för dig att storhandla, och du kan förhoppningsvis administrera din inköp bättre i framtiden.