Vad ska man vara uppmärksam på när man köper nytt kylskåp?

Skriven av KC

320 veckor sedan

|

26/04/2018
Att köpa ett nytt kylskåp till köket är en större investering som man kanske behöver undersöka lite mer innan man genomför.

Det finns flera faktorer som kan vara bra att tänka på:

  • Vilken typ av kylskåp behöver ni? Det finns många olika sorters kylskåp, både till utseende och finess. Vill ni ha ett kylskåp som är fristående eller integrerat? Vill ni ha ett full stort kylskåp eller räcker det med en kombinerad kyl och frys där det är halva halva?
  • Storlek - Det finns stora kylskåp och det finns mindre. Det finns kylskåp som sitter ihop med en frys, antingen på höjden eller på bredden, och det finns fristående kylskåp. Det finns även kyl och frys med till exempel ismaskin och tittlucka. Är ni en stor familj kan det vara bra med ett stort kylskåp medens en ensamstående kanske endast behöver en halv kyl och frys.
  • Finesser: Vill du ha en digital display? Ismaskin? Vattenmaskin? Tittlucka? Önskar du några speciella egenskaper? Det finns många olika modeller och finesser att välja på. De flesta kanske har samma bas funktioner men olika utseenden på manövern.
  • Sedan finns det självklart val som färg till exempel. Förr var alla maskiner i stort sett vita, nu kan du hitta bland annat svarta eller grå och silvriga vitvaror. Hur ser resten av ert kök ut? Kanske ni vill ha en speciell stil och därmed vill ha ett kylskåp som passar övriga modeller och färger på vitvaror i ert kök.

Specifikationer

Att hitta rätt kylskåp kan vara svårt då utbudet är stort. Men vet ni vad ni vill ha så kan ni lätt jämföra olika modeller och deras specifika egenskaper. Ni kan läsa olika test av kylskåp och där se vad de olika kylskåpen får för omdömen av kunder, jämföra priset på produkten i olika butiker och se just vad de olika kylskåpen har för energiklass, kylkapacitet, kWh förbrukning per år, mått och mycket mera. Se utbudet här.