Detta händer i kroppen om du äter ingefära varje dag i 1 månad

14/09/2023 17:28

Ida Hansson

Hälsa
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
När du först hör varför kommer du vilja göra samma.

Mest läst idag

Vi är alla medvetna om vikten av att äta frukt och grönsaker. Det är ingen nyhet att färgglada livsmedel bör konsumeras flera gånger om dagen.

Men det är inte alla som kan skryta med att veta att vissa kryddor också kan erbjuda en rad hälsofördelar.

Genom att inkludera ingefära i din dagliga kost kan du uppleva många positiva förändringar i din kropp.

Ingefära är en krydda med en karakteristisk stark smak. Den är inte bara god utan har även många fördelaktiga egenskaper.

Ingefära innehåller flera aktiva förbindelser, inklusive gingerol, shogaol, zingiberen samt en mängd vitaminer och mineraler.

Det är därför inte förvånande att ingefära har en lång historia inom medicinsk användning och har använts för att behandla olika åkommor i århundraden.

Dessutom bidrar regelbunden konsumtion av ingefära till att upprätthålla en frisk kropp.

Grejen är att gingerol, en bioaktiv förbindelse som finns i ingefära, har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper som kan minska symtom som illamående och kräkningar. Gingerol kan också lindra svullna leder.

Och om du är en av dem som överväger att inkludera ingefära i din kost i en månad finns det ingen anledning att tveka. Att konsumera ingefära dagligen kan ge många hälsofördelar.

Ett enkelt sätt att lägga till ingefära i din dagliga rutin är att skära en bit på cirka 1,5 centimeter i små bitar och blanda det i din smoothie, te eller asiatiska rätter. Smart va?