Han gjorde plankan varje dag i en vecka: Här är resultatet

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Plankan är en enkel övning som ofta ingår i de bästa magträningsprogrammen. Men vad händer om man håller en stark plankposition varje dag i en vecka? En fitnessredaktör bestämde sig för att ta reda på det.

Det visar sig att man inte behöver hålla en plankposition så länge som man kanske tror för att få resultat.

En forskare föreslår enligt News.Yahoo.com att det endast är nödvändigt att hålla positionen i 10 sekunder för att träna sin core. Plankan är en isometrisk övning som är utformad för att stärka kroppen i stillhet, medan kroppen arbetar mot tyngdkraften för att hålla positionen.

Plankan är en nybörjarvänlig övning med flera variationer som kan hjälpa till att bygga styrka i kärnmuskulaturen. Nyckeln till en perfekt plankposition är att upprätthålla korrekt form.

Om man är ny till övningen eller återgår till träning efter en skada är det en bra idé att konsultera en personlig tränare först.

Efter en vecka med dagliga plankor drogs några intressanta slutsatser.

Även om deltagaren i experimentet inte fick synliga magmuskler kände han att hans core ändå hade blivit starkare. Plankan hjälpte också till att förbättra hans coreaktivering under löpning, pilates och hundpromenader.

Detta förbättrar prestationen och hjälper till att springa, gå och styrketräna med en bättre hållning.

Trots utmaningens framgång noterade deltagaren att hans rygg mådde bättre med andra övningar än plankan.

Har du gjort plankan tidigare och hur länge brukar du hålla den?