Har du hård mage? Magisk 'bajs-knapp' på kroppen får dig till att bajsa med detsamma

Skriven av Henrik R

38 veckor sedan

|

17/09/2023
Om du har svårt att bli av med din avföring, så finns det en smart genväg som sätter igång tarmarna med detsamma.

Du har känt det hela dagen, men även om det var chili con carne till lunch i cafeterian, så kan du bara inte bli av med din uppblåsta mage. 

För inne bakom magen mullrar det runt i tarmarna och det skulle vara skönt om du kunde smita ut till porslinstronen och ge ut lite gas. Men det vill liksom inte komma ut. 

Vem känner inte till det?

Men faktiskt så finns det ett smart trick som inte involverar absurda mängder kål eller flera liter espresso, men istället en bestämd punkt på kroppen, som mycket passande kan kallas för 'den bruna knappen’, skriver goodhousekeeping.com.

Den ‘magiska punkten’ sitter cirka tre fingrars bredd under naveln, där man med ett fast tryck med tre fingrar kan sätta igång processen. 

Det låter galet, men faktiskt så är punkten välkänd i akupunkturens värld, där tryck på punkten kan hjälpa vid magkrämpor, menstruationssmärtor och förstoppning. 

Knappen aktiveras genom att man samlar tre fingrar och trycker med ett fast tryck på punkten i ett par minuter, medan man tar ett par djupa andetag. 

Men innan du trycker på den bruna knappen, så är det en bra idé att ha en toalett i närheten, för annars kan det gå riktigt galet.

Genom att mäta med dina egna fingrar kan du finna din egen 'bajs-knapp'.