Mamma genomgick 16 aborter innan hon fick sin mirakeldotter: Nu har hon mist henne och varnar andra föräldrar

Skriven av Filip Grönroos

398 veckor sedan

|

26/10/2016
Hälsa
Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen
Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen
Fleur-Rose var frisk. Hon lekte på golvet och skrattade dagen innan hon dog, säger den chockade mamman.

Lite efter lunch en aprildag lekte den brittiska mamman Lizzie Allen och hennes mann Matt med sin 15 månader gamla dotter, Fleur-Rose Allen, i familjens hem i Bridgnorth, Shropshite i England. Dottern hade precis lärt sig gå och allt verkade normalt.

Senare på eftermiddagen vaknade Fleur-Rose plötsligt med feber och verkade lite hängig. Föräldrarna trodde att hon hade fått influensa. Det skriver Daily Mail

Febern blev till feberkramper och klockan sex på kvällen togs flickan till sjukhus på grund av hjärtstopp. Hon fick penicillin men fick allt som allt fyra hjärtstillestånd innan läkarna gav upp och berättade för föräldrarna att de inte kunde göra något.

Då var klockan 11:04, kommer föräldrarna ihåg. Allting gick så snabbt att det var svårt att förstå, berättar den 32-åriga mamman för media.

Mamman har genomgått 16 aborter och en svår graviditet som till slut resulterade i att hennes dotter föddes. 

- Fleur-Rose var frisk. Hon lekte på golvet och skrattade dagen innan hon dog. Klockan 13 den eftermiddagen vi miste henne satt hon i sin fars knä och lekte, säger mamma Lizzie och varnar andra föräldrar för hur snabbt meningitis kan utveckla sig och innebära en fara för barnet.

Hon berättar att dottern fick de utslag som föräldrar ofta får höra att de ska hålla utkik efter. Om barnet är för litet för att säga att det har huvudvärk, ont i ögonen, dålig mage eller liknande så bör man direkt ta dem till en läkare.

Hon har lagt ner månader på att sörja och samla in pengar för att uppmärksamma meningitis.

- Jag vill att folk kommer ihåg henne. Jag gick igenom 16 aborter på sex år innan hon föddes. Jag har fått mitt hjärta krossat gång på gång. Men plötsligt var hon här och nu är hon borta.

Foto: Familien Allen - Fleur-Rose Allen