Pappan trodde han hade influensa - läkaren gav honom ett betydligt allvarligare besked

Skriven av Johanna Frid

Foto: Gofundme
Foto: Gofundme
Det var inte en helt vanlig influensa flerbarnspappan hade drabbats av.

När ska man kasta in handduken och ta sig till läkaren?

Kvinnor är i regel bättre än män på att tyda kroppens signaler, medan män tvekar bra mycket längre innan de sätter sig i väntrummet på vårdcentralen.

När den brittiske flerbarnspappan James Mackey långt och länge kom iväg till läkaren var det med misstanken att han hade dragit på sig en besvärlig höstinfluensa, skriver Mirror

Men det skulle visa sig vara betydligt allvarligare än så när pappan i trettioårsåldern äntligen hamnade på britsen. Läkarna ansåg nämligen att han hade en blodförgiftning. Därefter kördes han med ambulans till sjukhus.

Efter två veckor i respirator och behandlingar utan resultat blev läkarna tvungna att amputera båda hans ben.

Foto: Gofundme

Han håller nu på att hämta sig efter operationen, och därför håller familjen på att samla in pengar för att han ska få möjlighet att återhämta sig.

- Hans mål är att komma på benen igen och spela fotboll med sina barn. Han är väldigt aktiv och spelar boll och cyklar, trots att han accepterar det som har hänt, säger hans svägerska Lucy Webb

Läkarna har haft svårt att hitta orsaken till blodförgiftningen, men de tror att den beror på ett litet snitt eller sår på armen. Därför uppmanar hans svägerska folk att gå till läkaren:

- James hade bara symtom i fyra dagar innan han tog sig till läkaren, men då var det redan för sent, konstaterar hon.