Servitör tvingar mamma att betala för mat hon inte vill ha: 4-årig dotter lämnar honom i chock

Skriven av Filip Grönroos

399 veckor sedan

|

29/09/2016
- Inte något till mig, sa Laura efter att hon beställt mat till sina barn. Servitören ville att hon skulle betala för en barnmeny till sig själv ändå, men då öppnade hennes dotter munnen.

Laura Keating har gastroparese. En sjukdom som gör att hon blir väldigt sjuk om hon äter fast föda.

Eftersom att hon intar den mesta delen av sin näring genom sond, spenderar hon mycket tid hos läkaren och får hjälp av en sjuksköterska i hemmet.

När Laura Keating möttes av bristande förståelse på restaurangen var hennes dotter snabb med att försvara henne. Det skriver hon i ett inlägg på The Mighty.

Även om mamman och hennes man har försökt att hålla sjukdomen bortom sina döttrar får de ofta frågor som "Ska mamma snart upp i himlen?".

Att gå på restaurang kan vara allt annat än ett nöje för Laura Keating. Det är alltid konstigt att beställa när man själv inte ska ha något.

- Vad ska jag säga när servitören frågar mig? När jag säger "ingenting till mig" får jag förklara att jag inte kan äta något. Annars blir servitören kanske arg över att jag sitter där utan att äta, skriver hon i inlägget.

Denna gång hade hon gått in på en restaurang med sina döttrar. Servitören sa att hon behövde prata med chefen. Eftersom att det var underhållning på restaurangen menade de att hon behövde betala för något.

Chefen kom till bordet. Han sa att han ville att Laura Keating skulle betala för en extra barnmeny. Hon försökte förklara att hon bara var där för att hennes barn skulle äta. Chefen sa då att det var hennes val om hon skulle äta eller inte, men hon behövde betala.

- Min fyraåriga dotter vände då sig om och sa: "Jag tror inte att du förstår. Min mamma har gastroparese. Hon kan inte äta eller dricka något för då blir hon sjuk. Hon har en sond under blusen där TPN (näringsvätska) kommer in. TPN är hennes mat. Om hon äter måste hon till sjukhuset igen. Det vill jag verkligen inte".

Hennes fyraåriga dotter lämnade restaurangchefen mållös.

- Jag blev så stolt över min dotter. Jag behövde inte betala för något extra, och chefen kom aldrig tillbaka till vårt bord. Han hade inte ens ögonkontakt med oss, säger den stolta mamman.