Tryck på den här punkten i 60 sekunder - du kommer bli förvånad över vad som händer i kroppen

Skriven av Johanna Frid

392 veckor sedan

|

22/11/2016
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Säg farväl till din värk med detta geniala trick!

UDe flesta älskar en härlig omgång massage. Men visste du att du genom att massera undersidan av benet kan lindra huvudvärk och smärtor i axlar och nacke?

Det fantastiska tricket kommer från kinesisk akupressur och är flera tusen år gammalt, skriver Newsner.

Akupressur handlar precis som akupunktur om att stimulera kroppens så kallade meridianpunkter. Men till skillnad från i akupunktur använder man inte nålar utan en tryckmassage.

En av de punkter som styr spänningar i huvud- och nackområdet heter GB 39 och befinner sig strax över ankeln på yttersidan av benet. Om man trycker på denna punkt inträffar något nästan magiskt. 

Tricket är särskilt effektivt för folk med stillasittande arbete som tillbringar för mycket tid framför skärmen. Denna typ av arbete belastar både nacke och axlar, och alla känner nog till huvudvärken som kan följa på det. Men det här enkla tricket kan du dock säga farväl till besvären.

Punkten sitter som sagt på yttersidan av benet, strax över ankeln. Allt du behöver göra är att pressa ett finger mot punkten och trycka i cirka en minuter. 

Medan du trycker ska du hålla koll på din andning - andas lugnt och djupt. 

Därefter ökar du långsamt trycket. Försök slappna av i musklerna.

Lätta trycket och pressa försiktigt mot punkten, och avsluta med några sekunders lätt massage. 

Utöver att hjälpa huvudvärk, öm nacke och stela axlar kan stimulering av Gb 39 också bidra till att få släppa spänningar i din stela kropp. Tricket kan också medföra att trycket i bihålorna minskar. 

Är din nacke så stel att du inte kan nå ankeln? Ta det lugnt. Du kan även trycka bort smärtan genom en annan punkt på kroppen. Den så kallade LI 4 sitter på handens yttersida, mellan tummen och pekfingret. 

Använd samma tryckteknik som med punkten på ankeln, och voila - 60 sekunder senare är du smärtfri. 

Se instruktionerna i videon nedan.