Aviciis sista ord innan tragiskt självmord

Skriven av Ida Hansson

Foto: Instagram/@avicii
Foto: Instagram/@avicii
Tim Berglings liv ska bli bok.

De sista orden från Avicii har avslöjats som en del av Måns Mosessons kommande bok, Tim - The Official Biography Of Avicii.

Avicii, Tim Bergling,  chockade världen när han hittades död på ett lyxhotell i Muscat, Oman, den 20 april 2018 efter att ha tagit sitt liv bara 28 år gammal.

DJ:ns självmord kom efter att han började uppleva problem med drog- och alkoholberoende efter en våg av berömmelse tack vare populariteten för hans musik, inklusive låtar som "Wake Me Up" och "Levels".

Mosessons bok, som ska släppas i januari 2022, kommer att skildra hur Bergling hanterade berömmelse och missbruk.

Det skriver Ladbibile.

Författaren pratade med Berglings föräldrar, Anki och Klas Bergling, familj, vänner och kollegor för att få ihop hans livshistoria och fick dagboksanteckn ingar från stjärnans tid på rehabilitering och sjukhus, när han kämpade mot sitt missbruk.

Bergling skrev i sin dagbok: "Jag hade svårt att acceptera att aldrig dricka igen men läkarna rådade mig att vänta minst ett år innan jag ens tog en öl.

"Självklart lyssnade jag inte på majoriteten av läkarna, jag lyssnade på paret som sa att det var OK om jag var försiktig.

"Jag var okunnig och naiv och turnerade världen över, fortfarande på den oändliga turnén - för när du väl har ringt in den en gång, gissa vad?"

I ett annat avsnitt står det: "Du börjar omedelbart om igen. De där dagarna på sjukhuset var de mest ångest- och stressfria dagar jag kan minnas de senaste sex åren, det var mina riktiga semestrar, hur deprimerande det än kan låta.

"Lättnaden av att gå från extrem smärta till ingen, att veta att ingen förväntar sig något annat än att du ska vänta ut det och sedan återhämta dig var enorm.

Sedan Berglings självmord har hans föräldrar startat Tim Bergling Foundation, ett projekt som förespråkar erkännande av självmord som en global hälsonödsituation och aktivt arbetar för att ta bort det stigmat som är kopplat till självmord och psykisk ohälsa.

Stiftelsen stöder vetenskapsbaserade organisationer som är engagerade i forskning och förebyggande åtgärder mot psykisk ohälsa och självmord, särskilt bland ungdomar.

Den stöder också hjälparbete i områden där Avicii hade en passion, inklusive klimatförändringar, världssvält och bevarande av vilda djur och hotade arter.

Det sista som han skrev i dagboken, bara en dag före hans död, löd: "Själens utsöndring är den sista fastsättningen innan den startar om!"