Läkare kräver vaccinstopp efter upptäckt av forskningsfusk

Skriven av Ida Hansson

127 veckor sedan

|

09/12/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Forskningsfusk har lett till att 16 läkare och forskare kräver att vaccinationen i Sverige ska avbrytas.

British Medical Journal har avslöjat att en underleverantör till Pfizer med största sannolikhet genomförde forskningsfusk under fas III i höstas.

Avslöjandet, som självklart fått stor uppmärksamhet i media, kommer från whistlebloweren Brook Jackson, som förra året satt som regionchef i Texas på forskningsorganisationen Ventavia Research Group och arbetade med studier av Pfizers vaccin.

Det skriver FriaTider.

Enligt Jacksons vittnesmål hade företaget alltså förfalskat data och anlitat okvalificerade vaccinatorer samtidigt som de också var för långsamma med att följa upp vaccinets biverkningar.

De som ansvarade för att utföra en kvalitetskontroll blev chockade över de många problem de noterade efter undersökningen.

Brook Jackson informerades om bristerna, vilket fick honom att lämna in ett klagomål till U.S. Food and Drug Administration, vilket föranledde hans omedelbara uppsägning, även om han gav dem många interna företagsdokument, fotografier och ljudinspelningar.

De har till och med stärkt sitt vittnesmål med uttalanden från många tidigare Ventavia-anställda.

I artikeln som har publicerats i British Medical Journal står det att US Food and Drug Administration aldrig gjort någon utredning då de antagligen inte haft tillräckliga resurser för att kunna göra det.

I augusti förra året publicerade US Food and Drug Administration en översikt över antalet Pfizers coronavacciner som studerats, där man kunde dra slutsatsen att endast nio av de 153 forskningscenter hade undersökts, vilket motsvarar sex procent.