Lena fick ett oväntat sms från Jehovas vittnen – hennes snabba svar tystade dem

Skriven av Ida Hansson

126 veckor sedan

|

22/12/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lena fick ett lite oväntat meddelande från Jehovas vittnen på sin mobiltelefon. Men när hon skrev ett snabbt svar tillbaka slutade de genast att kontakta henne.

Med en smartphone till hands kan du komma i kontakt med nästan alla människor via en uppsjö kanaler och plattformar.

Oavsett om du ringer, skriver på Facebook, skickar en video med Snapchat eller bara ett vanligt sms går det blixtsnabbt – även för folk som vill sälja något.

När Lena Johansson, som bor i Kinda kommun drygt, fick ett sms från Jehovas vittnen på fredagseftermiddagen blev hon riktigt arg, skriver Expressen.

Istället för att ringa på, som Jehovas vittnen är kända för, försökte det kontroversiella trossamfundet få Lena Johansson att skriva upp sig genom modernare metoder.

"Det var väldigt ovanligt, eftersom de brukar knacka på dörren. Jag blev lite provocerad och funderade länge på hur jag skulle ge ett svara", säger Lena Johansson till Expressen.

I meddelandet från Jehovas vittnen stod det att Lena Johansson kunde få ett 'tips' om att kolla en hemsida som Jehovas vittnen låg bakom.

Här kunde Lena Johansson ’få svar på livets många frågor, till exempel varför Gud tillåter lidande och vad meningen med livet är’. Efter lite övervägande skrev Lena Johansson tillbaka detta meddelande:

"Jag vill tipsa dig att inte skriva fler meddelanden till mig. Jag vet redan vad meningen med livet är. Det är kärlek. Kärlek mellan människor och respekt för alla människors mångfald. Att alla är perfekta som de är. Ha en bra helg , "svarade Lena Johansson. Jehovas vittnen svarade aldrig på Lena Johanssons sms.

Därför säger Lena Johansson att hon framöver kommer att svara på alla meddelanden från trossamfundet på samma sätt. Hon räknar dock inte med att få fler 'tips' från Jehovas vittnen i framtiden.

"Jag kommer definitivt att använda den här metoden, för den är i alla fall effektiv. Jag tror inte att jag kommer att få fler meddelanden", säger Lena Johansson till Expressen.