Amandas tandresa till Turkiet blev en stor ånger när hon insåg konsekvenserna

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

06/07/2023
Amandas förväntningar om ett strålande leende förvandlades till en mardrömslik tandresa när hon från Belfast, Nordirland, i stället stod kvar med en betydande tandläkarräkning, svullnad i ansiktet och förstörda tänder.

Turners lidanden härstammade från en katastrofal resa till en billig tandläkare i Turkiet, trots att hennes ansikte var svullet på grund av parotit. Hon hade tagit resan till Istanbul i hopp om att få en billig tandbehandling för endast 25 000 danska kronor för alla hennes tänder.

Som det ofta sägs, får man vad man betalar för, och Amanda slutade nu med en tandläkarräkning på över 120 000 DKK.

Även om hon ursprungligen ville ha tandkronor, tog de turkiska tandläkarna faktiskt bort hennes naturliga tänder. De slipade ner hennes tänder till spetsar och satte felaktigt på flera remsor av falska tänder. De sammansmälte till och med några av hennes tänder.

"Jag kunde känna att de tänder de satte på inte satt rätt. De hade använt 'cement' i mina tänder, och mina egna tänder var i extrem smärta," berättar Amanda enligt LADbible.

"Det är en smärta som jag aldrig kunde ha föreställt mig."

Efter att ha kommit hem från Turkiet var Amanda tvungen att tillbringa fem dagar på sjukhus på grund av komplikationer.

"Du får inte vad du betalar för. När du klagar, lämnas du ensam på gatan. De avbokar ditt hotell och transport," säger hon.

Tandläkaren Rhona Eskander från Chelsea har hjälpt den 34-åriga kvinnan att återställa hennes leende, men det har varit en lång, smärtsam och dyr upplevelse.

"Ingen av hennes tänder kommer att vara äkta, eftersom skadan är för omfattande för att kunna räddas," berättar tandläkaren Rhona Eskander.

Amanda påpekar att hon har brutit flera tänder, fått flera infektioner och har förstörda tänder som inte kan repareras.