Blyertsarbetare svär vid billig knep: Så fixar du enkelt en blockerad diskbänk utan sugpropp

29/06/2023 18:43

Henrik R

Livsstil
Blockerade handfat i kök och badrum kan lösas utan stora kostnader. Om du upplever problem med blockerade avlopp, har dessa experter några goda råd som kan hjälpa dig att få avloppet att fungera smidigt igen.

Mest läst idag

Att hantera ett blockerat handfat kan vara en obehaglig uppgift. All smuts och tvålrester kan komma upp genom avloppet, och både syn och lukt kan göra det mindre lockande att ta hand om problemet.

Lyckligtvis behöver du inte ta till sugproppen eller kontakta en dyr rörmokare.

Experterna på My Plumber har delat sina topp 4 tips för att få avloppet att fungera som nytt igen.

Ingen av dem kräver en stor sugpropp eller hjälp från en professionell - allt du behöver är några enkla verktyg som du sannolikt redan har i huset.

Bikarbonat

Detta enkla medel kan vara lösningen för att ta bort smuts från ditt avlopp.

Börja med att koka upp lite vatten. När vattnet kokar, häll det ner i avloppet för att starta processen. Sedan häller du en kopp bikarbonat direkt ner i avloppet, helst med hjälp av en tratt.

Efter några minuter tillsätter du vit ättika och låter ingredienserna brusa i avloppet. Efter 5 minuter sköljer du efter med kokande vatten.

Kristallsoda

Börja igen med kokande vatten. Häll en kopp kristallsoda i avloppet, vänta 5 minuter och avsluta med kokande vatten.

Tvättmedel

Detta är en produkt du kanske inte hade förväntat dig! Häll två matskedar tvättmedel ner i avloppet och skölj igenom med kokande vatten. Upprepa ett par gånger om det behövs.

Rengöringsband

Experterna kallar detta "det hemliga vapnet". För försiktigt ner rengöringsbandet i avloppet tills det inte kan gå längre.

När du vrider på handtaget, ska du kunna känna att blockeringen börjar släppa. Fortsätt försiktigt tills det inte längre finns något motstånd.

Dra tillbaka bandet upp i röret och ta bort det från avloppet. Sätt på kranen och se om vattnet flyter fritt genom avloppet. Upprepa processen vid behov.