Cloetta avslutar produktionen av den älskade fikaklassikern

Henrik R

53 veckor sedan

|

07/07/2023
Cloetta avslutar produktionen av den älskade fikaklassikern

Efter 90 år på marknaden har Cloetta, en av Sveriges mest kända konfektyrproducenter, beslutat att upphöra med produktionen av den älskade fikaklassikern Mums-Mums. Detta rapporterar matsajten Tjock.se.

En lång historia tar slut

Mums-Mums, den välkända skumbollen med chokladöverdrag och kexbotten, har tillverkats sedan 1933. Men nu har den sista tillverkningsdagen i Cloettas fabrik i Ljungsbro passerat, och den älskade produkten kommer inte längre att finnas tillgänglig på marknaden.

Minskad efterfrågan och låg lönsamhet

Anledningen till Cloettas beslut är enligt företaget själva en minskad efterfrågan och låg lönsamhet för Mums-Mums. "Sammantaget gör detta att vi inte har möjlighet att behålla Mums-Mums i sortimentet", förklarar Michaela Ekelund, Cloettas kommunikatör, för tidningen Corren.

Möjlighet att göra egna Mums-Mums

För de som verkligen inte kan få nog av Mums-Mums finns det dock en lösning. Kocken Camilla Hamid, som ofta syns i TV4:s Nyhetsmorgon, menar att det är fullt möjligt att göra egna varianter av skumbollen. Hon beskriver dem som "busenkla att göra och löjligt goda att äta!".

Cloetta fortsätter med andra populära produkter

Cloetta, vars verksamhet i Sverige startade redan 1873, kommer att fortsätta producera sina andra populära produkter, inklusive chokladkakorna Plopp, Kexchoklad och Ahlgrens bilar. Företaget har idag drygt 650 anställda som arbetar på kontoret i Malmö.