Därför bör du äta oliver: En liten stenfrukt med många fördelar

Skriven av Ida Hansson

1 vecka sedan

|

07/05/2024
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Dessa fördelar kan du dra nytta av om du äter oliver.

En oliv har mer att erbjuda än vad man ser vid första anblick. I denna lilla frukt finns en riktig skattkista av hälsofördelar.

Trots sin blygsamma storlek kan oliver vara en viktig faktor för din hälsa, då de är rika på näringsämnen som kan ge kroppen en ordentlig hälsoboost, enligt tyska mediet CHIP.

Oliver, frukterna från olivträdet, finns i olika färger som indikerar deras mognadsgrad. De gröna är minst mogna, medan de svarta är fullt mogna. Oavsett färg är oliver fulla av hälsofördelar.

De är en fantastisk källa till enkelomättade fettsyror, kända för att minska inflammation och förbättra hjärt-kärlhälsan.

De små frukterna är dessutom rika på fettsyror som har en positiv effekt på huden, särskilt för dem som lider av torr hud, eksem eller psoriasis.

Men det slutar inte där! Oliver kan också förebygga åderförkalkning och påverkar kolesterol och blodtryck positivt. Deras höga innehåll av antioxidanter spelar en viktig roll i att skydda cellerna mot oxidativa skador.

De är dessutom laddade med vitaminer och mineraler. Från E-vitamin som stödjer antiinflammatoriska processer till olika B-vitaminer.

Mineraler som kalcium, magnesium och kalium bidrar också till att reglera kroppens centrala funktioner.