Därför ska du inte bara radera skräppost: Detta bör du göra istället.

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bör inte bara radera skräppost.

Att markera de inkorgsbelastande skräppostmeddelandena kan faktiskt hjälpa till att minska antalet spam-meddelanden du får i framtiden.

När du öppnar din e-post, bland de mottagna meddelandena, kan bara en bråkdel vara viktiga eller önskade e-postmeddelanden.

Resten är troligtvis spam, som beroende på den tjänst du använder, kan filtreras direkt till spam-mappen eller visas blandade med andra meddelanden.

Vaga bedrägerimeddelanden och andra oönskade inlägg kan vara ganska irriterande och potentiellt också hota din cybersäkerhet. Istället för att bara radera dem eller ignorera notifikationer om en "oväntad lottovinst", är det faktiskt värt att markera dem som spam, påminner Huffpost.

Markering hjälper till med spamidentifiering Varje gång du markerar ett meddelande som spam, lär sig din e-postplattform eller telefon bättre hur spam ser ut.

På lång sikt kommer denna lilla handling så småningom att minska mängden spam som når dig.

Pierre-Martin Tardif, professor vid Universitetet i Sherbrooke i Quebec, Kanada, berättar för Huffpost att när du markerar ett e-postmeddelande som spam, utvärderar meddelandesystemet avsändaren, ämnet och innehållet i det e-postmeddelandet.

Enligt Tardif kan meddelandesystemet till och med blockera alla meddelanden från den avsändaren om tillräckligt många användare rapporterar dem som spam.

"Om avsändarens e-postsystem skickar mycket spam, kan det läggas till i en svartlista, vilket förhindrar avsändarens e-postsystem från att skicka e-postmeddelanden till andra system," förklarar Tardif.