De flesta gör det inte: Alla borde lägga detta i diskmaskinen en gång i månaden

Skriven av Ida Hansson

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det bör göras en gång i månaden.

Har du någonsin funderat över att din diskmaskin också behöver en ordentlig rengöring? Även om den dagligen tvättar vårt porslin kan diskmaskinen själv bli smutsig och kräva en grundlig rengöring.

Här är ett enkelt trick som hjälper dig att hålla din diskmaskin ren och effektiv.

Hur gör jag?

För att hålla din diskmaskin i toppskick bör du först sprida ut 50 gram bikarbonat i botten av maskinen. Lägg sedan till ättika i det fack där du vanligtvis häller i diskmedel. Låt nu diskmaskinen köra ett fullständigt program utan disk i. Efter detta är din diskmaskin återigen ren och fri från kalk.

Hur ofta ska jag göra det?

Detta trick bör upprepas ungefär varannan månad för att säkerställa att din diskmaskin alltid är ren och effektiv. Om du aldrig har provat denna metod tidigare är det absolut värt att ge det ett försök.

Varför är det viktigt?

Regelbunden rengöring av din diskmaskin säkerställer inte bara att den fungerar optimalt, men det kan också förlänga maskinens livslängd.

Dessutom kan en ren diskmaskin förbättra resultaten av din diskning, så att ditt porslin alltid är skinande rent.

Så nästa gång du tänker på städning av hushållet, kom ihåg att din diskmaskin också kan behöva lite extra uppmärksamhet. Med detta enkla trick kan du enkelt och effektivt hålla din diskmaskin i toppskick.