Folk har börjat ha denna frukt i kaffet: Hjälper med viktnedgång

13/02/2024 08:20

Ida Hansson

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Frukt i kaffet kan vara guld värt för dig som vill gå ner några kilon.

Mest läst idag

Det är ingen hemlighet att ett otal svenskar startar sin dag med en god kopp kaffe.

Men i takt med att hälsotrender tar fart, har folk börjat lägga till något så ovanligt som en frukt i sin kaffekopp.

Det kan låta konstigt vid första anblick, men denna oväntade kombination har visat sig vara inte bara välsmakande, utan också fördelaktig för de som vill gå ner i vikt.

Det rapporterar den polska mediet Odzywianie.

Frukten som folk har börjat kombinera med sitt morgonkaffe är avokado.

Avokadokaffe, som också kallas 'Avolatte', har snabbt blivit populärt bland hälsovetare och de som letar efter nya sätt att njuta av sin dagliga kopp kaffe på samtidigt som de håller koll på vikten.

Denna udda blandning utnyttjar avokadons naturliga fetter för att skapa en mättande effekt, vilken kan hjälpa till att hålla småhunger och suget efter snacks i schack.

Avokadokaffe har hyllats för sin förmåga att fungera som en måltid i sig, vilket gör det till ett idealiskt val för de som vill minska sitt kaloriintag utan att behöva känna sig hungriga.

Utöver dess bantningsegenskaper, ökar avokadokaffe också ämnesomsättningen tack vare koffeininnehållet, vilket är en ytterligare fördel för de som vill gå ner i vikt.

Men även om avokadokaffe kan verka som en mirakelkur för viktnedgång, är det viktigt att njuta av det med måtta eftersom avokado är kaloririkt.

Tillredningen av avokadokaffe är enkel och kräver inte mer än en mixer.

Genom att blanda mogen avokado med kallt kaffe och lite kokosmjölk får man en läcker och näringsrik dryck som kan lyfta vilken kaffeupplevelse som helst och samtidigt stödja en hälsosam viktnedgång.