Frisörens råd: Dessa 3 frisyrer döljer lös hud och dubbelhakor

Henrik R

53 veckor sedan

|

09/07/2023
Dessa 3 frisyrer döljer lös hud och dubbelhakor

Finns det något kvinnor kan göra för att minska synlig lös hud runt käklinjen utan att behöva ta till dyra och invasiva behandlingar som hudbehandlingar, botox eller kirurgiska ingrepp? Express talade med Nicole Petty, en expert inom hårpleje från Milk + Blush, som delade tre frisyrer som kan få kvinnor att se yngre ut på nolltid.

När kvinnor blir äldre börjar huden i deras ansikten att sjunka, särskilt runt kind- och käkpartiet. Detta beror på förlust av elasticitet och tunnare hud över tid. Andra faktorer som genetik, ansiktsuttryck, viktminskning, sol exponering och rökning kan också förvärra utseendet på käkpartiet.

Undvik denna frisyr

Nicole berättade för läsarna att de kan dölja sina dubbelhakor med hjälp av några enkla klippningar istället för att ta till dyra behandlingar. Botox, fettfrysning och mikronålsbehandlingar är alla alternativ, men Nicole hävdade att vissa frisyrer kan dölja dubbelhakor på ett effektivt sätt utan återhämtningstid och till en bråkdel av priset.

Medan en kort bob kan se bra ut på yngre kvinnor med ungdomlig hud, kanske den inte är lika smickrande för kvinnor i 40-årsåldern, 50-årsåldern och uppåt. Nicole varnade för klippningar som avslöjar käklinjen för mycket, som en pixiecut, om man har köttiga käkar eller lös hud i området. Istället föreslog hon asymmetriska, lagerdelade eller förlängande frisyrer.

Det korta håret

Det betyder dock inte att kvinnor med dubbelhakor ska undvika kort hår helt och hållet. Man kan fortfarande njuta av ett kortare utseende genom att få det klippt ordentligt av en professionell stylist.

För dem som föredrar kortare hår, rekommenderade Nicole en graduerad bob, som är längre fram än bak, och som lägger till volym vid kronan för att skapa balans i ansiktet och avleda uppmärksamheten från dubbelhakorna. Hon sa också att en pixiecut är ett bra alternativ, eftersom den framhäver ögonen och kindbenen.

Det långa håret

Om man inte är redo att klippa håret kort, kan man fortfarande skapa ett smickrande utseende med långt hår. Nicoles favoritstil för kvinnor med dubbelhakor är den långa bobben, även känd som "lob". Hon förklarade att en asymmetrisk lob är en mångsidig stil som avleder uppmärksamheten från lös hud runt käklinjen.

Man kan be frisören att klippa håret axellångt med framsidan lite längre och lägga till långa lager som mjukt ramar in ansiktet. När man stylar håret kan man krulla ändarna inåt runt ansiktets framsida för att skapa ett mer ungdomligt utseende.