Han gör hål i osten med en gaffel: När du ser varför kommer du att göra samma

Skriven av Ida Hansson

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Ost är en stor del av det svenska köket och många svenskar kan inte starta dagen förens de har ätit en god ostmacka med ost och smör.

I de flesta svenska kök är ost en oumbärlig ingrediens som tillför en smakrik och krämig dimension till allt från morgonfrallan till kvällens pasta.

Utöver dess smakfulla dragningskraft är gulost en skattkista av näringsmässiga fördelar, packad med vitaminerna A och D samt kalcium – alla avgörande för ett friskt immunsystem, starka ben och ett välfungerande nervsystem.

Men visste du att det finns ett litet trick med en gaffel som kan revolutionera hur du hanterar denna mejeriprodukt i köket?

Detta enkla, men geniala, kökstrick innebär att ta en bit ost och sticka hål i den med en gaffel innan du skär den. Detta lilla knep kan verka obetydligt vid första anblicken, men det löser ett problem som många av oss har stött på: att skära ost i skivor som antingen är för tjocka eller för tunna. Genom att använda denna metod, där osten först sticks, säkerställer du att varje skiva blir jämn – varken för tjock eller för tunn, utan precis som du önskar.

Så nästa gång du står i köket med en bit gulost, kom ihåg detta lilla men effektiva trick. Det är en påminnelse om att även de minsta förändringarna i våra köksrutiner kan ha stor betydelse för hur vi förbereder och njuter av våra måltider.

Med gaffel och kniv i handen är du nu rustad för att skapa ostskivor som är lika perfekta som de kan bli – ett litet hack med stor effekt, som bevisar att det ofta är de enkla lösningarna som gör den största skillnaden i köket.

Du kan se tricket i videon här. Spola fram till 3.23: