Myndigheterna skickar snabbvarning: Håll er borta från stranden

Henrik R

54 veckor sedan

|

29/06/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En snabbvarning har gått ut till semesterfirare eftersom 48 spanska stränder nu har fått status som 'Svarta flaggan', rapporterar The Sun.

Mer än bara ett problem Giftiga kemiska utsläpp, smutsiga hundstränder och invasiv utveckling har resulterat i den fördömande rapporten, vilket kan vara dåliga nyheter för badglada turister som hoppas besöka de spanska stränderna.

Ett av rapportens mål, A Calzoa, i norra Spanien, har utropats till "Spaniens värsta hundstrand". Den har uppenbarligen blivit "en sandlåda för hundar", enligt lokala medier.

Den populära destinationen har blivit överväldigad av hundbajs, vilket gör det till en mindre önskvärd hotspot för semesterfirare denna sommar.

Förorening och dålig förvaltning Andra stränder inkluderar dem i Malaga, samt några på Kanarieöarna, Katalonien, Balearerna och Baskien.

De lokala myndigheterna har kritiserats för att inte ha genomfört ordentliga konsekvensanalyser av utvecklingen på stränderna.

Föroreningar och dålig förvaltning av den spanska kusten har lett till rapporten från miljöorganisationen Ecologists in Action.

12 svarta flaggor 12 av de svarta flaggorna utfärdades på grund av kemiska läckage, bristande sanitet och vattenreningsproblem.

Sex berodde på kemiska, ljusa eller ljudföroreningar.

Rapporten sade också att fler än de 48 stränderna som nämns i rapporten kommer att möta samma öde.