Så här ser du vem som använder ditt Netflix-konto – och hur du stoppar dem

21/07/2023 13:08

Henrik R

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan se om någon använder ditt Netflix-konto, och som tur är kan du sätta stopp för det också.

Mest läst idag

Många gissade snabbt att det fanns pengar att spara om man delade på ett Netflix-konto. Det är också exakt efter boken – faktiskt har direktören för streamingtjänsten öppet sagt att folk är välkomna att delas om sina konton.

Det finns dock några nackdelar med det. Om du till exempel har varit lite för generös med din inloggning kan man du uppleva att uppspelningen av en film stannar. Det beror på att du bara kan visa en film/serie på ett visst antal enheter åt gången.

BGR har skapat en guide för hur man ser vem som har använt ens konto – och hur man sätter stopp för det.

Så här ser du vem som använder ditt Netflix

1.Logga in på ditt Netflix.com-konto

2. I det övre högra hörnet trycker du på "ditt konto"

3. Under ditt konto klickar du på "steamingaktivitet"

4. Klicka på "Visa senaste kontotillgång”

Här ser du en lista över vilka länder, IP-adresser etc. som senast streamade från ditt Netflix-konto.

Om någon har använt kontot och du vill att de slutar, är lösningen enkel.

Allt du behöver göra är att skapa ett nytt lösenord. På så sätt kan de inte längre använda profilen.

Du gör såhär:

1. Klicka på "ditt konto" i det övre högra hörnet

2. Klicka på "ändra lösenord"

3. Välj ett nytt lösenord

Härifrån kommer de som har använt ditt konto inte längre att kunna komma åt det. Självklart kan du dela kontot med dem igen om du ger dem det nya lösenordet.