Systrar sparar 4.000 kronor i månaden: Så här gör de

Skriven av Henrik R

53 veckor sedan

|

21/05/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En tur till mataffären kan snabbt bli mycket dyr.

Just nu stiger priserna på nästan allt och priset på många varor i mataffärerna, såsom matolja, kött och mejeriprodukter, har skjutit i höjden den senaste tiden.

För många handlar det därför om att spara där det går, men samtidigt vill man helst undvika att kompromissa med kvalitet och kvantitet.

Det har systrarna Kate och Angie hittat en lösning på som sparar dem mer än 4.000 kronor varje månad.

Det rapporterar The Sun.

Det brittiska syskonparet, som bor i London respektive Cornwall, har gjort det till en livsstil att försöka handla så billigt som möjligt utan att kompromissa med varken kvalitet eller kvantitet. De gör detta genom att leta efter gula rabattmärken.

På det här sättet har 41-åriga Kate McCarthy lyckats hålla sin veckovisa matbudget på 350 kronor för en familj på fem, medan 52-åriga Angie Bond endast spenderar 260 kronor i veckan på att köpa mat till sin familj på fyra.

Tillsammans spenderar de alltså bara 2.440 kronor i månaden på att försörja nio personer.

Tillsammans sparar systrarna enligt dem själva över 4.000 kronor i månaden genom att i stort sett bara köpa nedsatta livsmedel.

Dessutom är de förtjusta i matavfallsappar som 'Too good to go' och 'Olio'. 'Too good to go' finns också i Danmark för både Android och Iphone och kan användas för att få billig överskottsmat från till exempel mataffärer, bensinstationer, restauranger och kaféer.

Trots att de två inte bor nära varandra, berättar de för varandra om de bra erbjudanden som de har hittat under veckan.

"Vi ser det aldrig som en tävling, det handlar om att stötta varandra. Vi pratar med varandra varje dag och skickar tips till varandra som vi ser online, eller recept." förklarade Kate och utvecklade:

"Det började alla med att vi bara pratade om hälsosam kost och hur man kan leva på en budget och fortfarande laga bra måltider."

Kate har också förklarat att det är särskilt trevligt med en låg matbudget just nu på grund av de stigande priserna i samhället.

"Vi kan använda de extra pengarna [...] på elräkningar eller vad som helst vi behöver. Alla har behövt förändra sin livsstil nu när bränslepriserna och allt annat har gått upp. Att ha lite extra pengar att sätta undan ger oss lugn i sinnet."

Syskonparet har förklarat att deras bästa tips är att köpa nedsatta varor, eftersom det "ofta finns mycket pengar att spara."

Dessutom sparar de både tid och pengar på att laga mycket mat på en gång och frysa in det, eftersom det "gör saker så mycket enklare," eftersom "man bara kan ta något upp," men också för att det sparar på el och vatten att tillaga mycket mat på en gång.

De två systrarna har också förklarat att det handlar om att vara kreativ med de livsmedel som man kan få billigt, och därför är det en bra idé att skaffa kokböcker för inspiration.