Varför du bör tänka om när du ställer dina glas upp och ner i skåpet

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Varför du bör tänka om när du ställer dina glas upp och ner i skåpet

Många människor förvarar sina glas med öppningen nedåt i skåpet, men enligt en TikTok-användare kan detta vara en dålig idé. I en video som har fått över 3,6 miljoner visningar och 128 000 gillningar, förklarar användaren @bs.hidden.secrets varför det inte är bra att förvara glas med öppningen nedåt.

Enligt @bs.hidden.secrets, som har över 76 000 följare på TikTok, är problemet med att förvara glas med öppningen nedåt att all vikt ligger på glasets mest sköra del - kanten. "Över tid ökar risken för att glaset går sönder", förklarar @bs.hidden.secrets i videon.

Vissa människor håller med om TikTok-användarens råd. En person kommenterade att det är "obehagligt att förvara den del man dricker av mot ytan" eftersom den samlar damm. Men de flesta användare kritiserade videon och skämtade om att man bara borde köpa "starkare" glas.

Den kulinariska producenten Clare Langan berättade för marthastewart.com att det inte finns något "fel sätt" att förvara sina glas på. Men hon rekommenderar att förvara mindre använda muggar med öppningen nedåt för att förhindra att damm samlas. När det gäller mer sköra glasvaror för speciella tillfällen, som champagne- eller vinglas, säger Langan att det "vanligtvis är säkrare" att förvara dem "upprätt".

Vad tycker du om detta? Hur förvarar du dina glas hemma? Tror du att detta kommer att påverka hur du förvarar dina glas i framtiden? Dela gärna dina tankar och åsikter.