Dödsskjutning i Stockholm: Tonåring har mist livet

Mattias Svensson

6 dagar sedan

|

10/07/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En intensiv natt i Stockholm präglades av två separata skjutningar, där en tonåring tragiskt förlorade livet och en annan man skadades.

I Åkersberga norr om Stockholm skedde en skjutning där en man i 35-årsåldern skadades allvarligt, men inte livshotande, och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Polisen har gripit en man misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott relaterat till detta, enligt TV4 Nyheterna.

Några timmar tidigare, sent på tisdagskvällen, rapporterades en skjutning i Bagarmossen i södra Stockholm. Polisen larmades strax före 23.30 av flera personer om händelsen.

På platsen påträffades en skadad ung man mellan 15 och 18 år, som senare avled av sina skador på sjukhuset.

Den tragiska händelsen utreds nu som mord, och polisen har intensifierat sin närvaro i området för att öka tryggheten.

"Vi har arbetat under natten med en omfattande polisinsats, bland annat med helikopter och hundar, samtidigt som vi genomfört utredningsåtgärder som dörrknackning och teknisk undersökning," säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Trots en omfattande polisinsats finns det i nuläget ingen frihetsberövad för skjutningen i Bagarmossen, och polisen undersöker noggrant om det finns kopplingar till gängkriminalitet.