Efter akut inläggning: Nu finns det nyheter om kung Haralds hälsa

Henrik R

57 veckor sedan

|

16/05/2023
Nyheter
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.
Nu finns det nyheter om kungens hälsa

För en vecka sedan hamnade Norges kung Harald på sjukhuset på grund av en infektion som krävde omedelbar behandling. Nu har kungahuset nyligen meddelat att hans majestät har skrivits ut från Rikshospitalet i Oslo.

Kung Harald V kommer dock att fortsätta vara sjukskriven tills en slutgiltig bedömning görs under tisdagen.

Det är inte första gången som den 86-årige kungen har behövt sjukhusvård på grund av sin sviktande hälsa. Tidigare har han lagts in på sjukhus vid flera tillfällen, senast i december förra året.

Då behövde han behandlas med antibiotika för en infektion.

Kung Haralds sjukhusvistelse har väckt oro och sympati bland det norska folket. Många har uttryckt sin medkänsla och stöd för kungen och hans familj under dessa prövande tider.

Det återstår att se hur situationen utvecklar sig efter den slutgiltiga bedömningen på tisdag.

Medan kungen återhämtar sig hemma, kommer kronprins Haakon att fortsätta sina kungliga åtaganden som ställföreträdande regent.

Det norska folket hoppas på en snabb återhämtning för kung Harald och att han snart kan återgå till sina kungliga plikter.

Sammanfattningsvis har Norges kung Harald återigen behövt vårdas på sjukhus på grund av en infektion.

Efter att ha skrivits ut från Rikshospitalet i Oslo fortsätter han att vara sjukskriven tills den slutgiltiga bedömningen görs under tisdagen. Under tiden tar kronprins Haakon hand om de kungliga plikterna och hela Norge hoppas på en snabb återhämtning för sin kung.