Expert om Putins hälsa: Befinner sig på dödens tröskel

Skriven av Ida Hansson

36 veckor sedan

|

13/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Experten kommer nu med ett uttalande om Putins hälsa.

Valery Solovey, en framstående politisk vetenskapsman, har nyligen i en intervju på YouTube-kanalen 'Khodorkovsky Live' hävdat att den ryska presidenten Vladimir Putin kommer att "dö" snart. Mer specifikt kommer han att dö innan hösten är över, enligt Daily Star.

Detta uttalande kommer efter att Solovey tidigare har sagt att Putin är mycket svullen, eftersom han tydligen är "terminalt sjuk" och inte har setts offentligt sedan början av 2020.

Solovey går snäppet längre och hävdar nu att Putin befinner sig på 'dödens tröskel', och att han kommer vara död mycket snart.

"Så snart Putin dör, kommer vi att få reda på det inom några timmar. Detta kommer att rapporteras, och vi kommer att få informationen – det finns alltför många intressenter, både utanför Ryssland och i Ryssland för att denna information kan förbli hemlig. Detta kommer att hända innan hösten är över," säger han.

Han specificerade dock inte orsaken till Putins påstådda förestående död.

Det bör noteras att den kanal han uttalade sig till faktiskt skapades av den förvisade ryska affärsmannen Mikhal Khodorkovsky, som intervjuade den politiska vetenskapsmannen.

Rykten om Putins dåliga hälsa har förföljt ledaren sedan han första gången beordrade sina trupper att gå in i Ukraina i mars 2022.

Från cancer till hans till synes fysiska försämring har Kreml konstant hävdat att presidenten är har "en god hälsa".

Emellertid har en ukrainsk plastikkirurg, Dmytro Slosser, tidigare i veckan bidragit till spekulationerna genom att säga följande till Turkiets Kanal 24 TV:

"Det faktum att Putin har en dubbelgångare, kändes som en konspirationsteori för ett år eller två sedan, nu tvivlar nästan ingen längre på det."

Han pekade på sättet Putins armar ofta verkar hänga på, men ibland är det hans vänstra arm, och andra gånger hans högra.

"Sådan dinglade hans vänstra arm fritt, när han anlände med presidentplanet till Vladivostok. Jag har samlat ett par videor, bland annat en från Teheran i juli 2022, där vi kan se att hans högra arm faktiskt är bedövad."