Lägenhet i Malmö blev obeboelig efter år av vanvård: Hyresgäst lagade mat i badrummet

Johanna Ekman

3 veckor sedan

|

23/06/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen tillagade mat i badrummet.

En hyresgäst i Rosengård, Malmö, har dömts att betala nästan 100 000 kronor efter att hans lägenhet blev bedömd som "totalt obeboelig" på grund av extrem stank och vanvård.

Hem och Hyra rapporterar att hyresgästen, en 69-årig man, tvingats lämna lägenheten han bott i över 30 år och nu står inför en tredskodom från Malmö tingsrätt.

Orsaken till stanken, som plågat grannarna och gjort trapphuset ogenomträngligt, var bland annat att mannen regelbundet lagade mat i badrummet efter att ha förlorat tillgången till rinnande vatten i köket och haft ett trasigt kylskåp.

Detta uppdagades först efter att mannen kastades ut för ett och ett halvt år sedan, då fastighetsägaren äntligen fick tillträde till lägenheten.

Förutom köksproblemen har 69-åringen även skyllt stanken på dålig städning av gemensamma utrymmen och grannarnas sophantering, något han försvarat sig med i rätten.

Fastighetsägaren har drivit fallet i rätten och säkrat en dom där mannen nu måste ersätta 87 985 kronor för vanvården av lägenheten samt ytterligare 9 000 kronor för rättegångskostnader.