Populära badorten inför strikta klädregler: Förbjudet med bikini

Skriven av Johanna Ekman

2 veckor sedan

|

06/05/2024
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Du kan riskera att betala 5.800 kronor i böter.

Efter flera års diskussioner har populära badorten Lignano Sabbiadoro infört ett förbud mot att bära badkläder utanför stranden.

Förbudet träder i kraft på söndag och kräver att män måste bära t-shirt till badbyxorna, medan kvinnor måste ha en "lämplig överdel" över baddräkten eller bikinin.

Det rapporterar den italienska tidningen Udine Today.

Liliana Portello, kommunråd i Lignano Sabbiadoro, betonar att förbudet införs för att respektera både lokalbefolkningen och stadens turistinriktning:

"Vi är inte tråkiga. Men det krävs respekt i en stad som är inriktad på turism, och framför allt respekt för stadens medborgare," säger Portello till tidningen.

Turister som bryter mot de nya klädreglerna riskerar en bot på 25 euro, motsvarande 290 kronor. Upprepade överträdelser kan leda till en högre bötesbelopp på 500 euro, vilket motsvarar cirka 5 800 kronor, enligt 20 Minuten.

Lignano Sabbiadoro, en populär badort vid Adriatiska havet norr om Venedig, är känd för sina långa, pittoreska sandstränder.

Trots populariteten har lokalbefolkningen länge uttryckt sitt missnöje med att turister lämnar stranden och rör sig runt i staden i badkläder, vilket nu lett till de nya klädreglerna.