Putins tidigare talskrivare avslöjar ledarens hat mot dessa två ord

Ida Hansson

34 veckor sedan

|

16/11/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Två ord hatar den ryska diktator.

Abbas Gallyanov, som en gång skrev tal för den ryska presidenten Vladimir Putin, har i en exklusiv intervju med Svenska Dagbladet

Abbas Gallyanov, som en gång skrev tal för den ryska presidenten, har i en exklusiv intervju med Svenska Dagbladet delat med sig av unika insikter om den ryska ledarens personlighet och ledarstil.

Gallyanov, som flydde Ryssland på grund av ökande hot mot sin familj, beskriver Putin som en kompetent och logisk tänkare, likt en effektiv företagsledare.

Under sin tid som Putins talskrivare noterade Gallyanov att vissa ord var centrala i talen, såsom "stabilitet" och "tradition".

Däremot fanns det ord som Putin starkt ogillade, särskilt "förändring" och "rättigheter".

Gallyanov påpekar att även om Putin ibland använder dessa ord, är det ofta i syfte att vilseleda.

Gallyanov uttrycker förvåning över Putins transformation från den respekterade man han en gång kände till en cynisk ledare.

Han avvisar idén om att Putin drivs av en längtan att återuppliva Sovjetunionen, istället menar han att allt handlar om makt.

Ytterligare insikter om Putins ledarskap och personliga vanor har framkommit genom vittnesmål från andra tidigare Kreml-anställda.

Gleb Karakulov, en före detta officer i Putins säkerhetsstyrka FSO, har i svenska medier berättat om en ökad paranoia hos Putin från 2009.

Karakulov beskriver hur all mat inspekteras och hur brandmän och ingenjörer medföljer på resor för att säkerställa säkerheten.

En annan tidigare medarbetare, Vitalyj Berizjaty, har också trätt fram. Han avslöjar att Putins rädsla sträcker sig till och med till hans personliga hygien, där han inte ens vågar sköta sin egen tvätt.

Berizjaty påpekar att Putins säkerhetsåtgärder är extremt omfattande, inklusive attackdykare som vaktar vid presidentens semesterhem.

Dessa vittnesmål ger en sällsynt inblick i den ryska ledarens personlighet och ledarstil, och avslöjar en man som är djupt fokuserad på makt och kontroll, samtidigt som han är plågad av paranoia och misstro.