Windows 11-uppdatering: Viktiga funktioner tas bort

Ida Hansson

3 veckor sedan

|

28/05/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den kommande uppdateringen av Windows 11 kommer att medföra betydande förändringar.

Microsoft har annonserat en omfattande uppdatering av Windows 11 som både innebär förbättringar och borttagningar av vissa funktioner.

Det är viktigt för användarna att vara medvetna om dessa förändringar och förstå hur de kan påverka deras dagliga datoranvändning.

Hejdå till Cortana

Cortana, den virtuella assistenten, kommer att tas bort från Windows 11. Microsoft flyttar fokus till mer använda virtuella assistenter, såsom Google Assistant och Amazon Alexa.

Live Tiles avskaffas

Live Tiles, som introducerades med Windows 8 och fanns i startmenyn, kommer att upphöra. Många användare fann dem störande, och Microsoft ersätter dem med en mer strömlinjeformad design av startmenyn.

Internet Explorer går i pension

Internet Explorer kommer äntligen att pensioneras. Microsoft uppmuntrar användare att byta till Microsoft Edge, som erbjuder bättre prestanda, förbättrad säkerhet och bättre kompatibilitet med moderna webbstandarder.

Borttagning av förinstallerade appar

Flera mindre använda förinstallerade appar kommer att tas bort från Windows 11. Denna förändring syftar till att frigöra utrymme och göra plats för mer relevanta funktioner och förbättringar baserade på användarfeedback.

Fokus på säkerhet

Uppdateringen kommer att innebära ett större fokus på säkerhet. Microsoft introducerar mer robusta säkerhetsåtgärder, inklusive förbättrad antivirusprogramvara och ökat skydd mot skadeprogram och nätfiskeattacker.