Det är bäst att inte tala om chokladdoppat godis, men som ett hälsosamt alternativ finns detta:
Mandlarna kan ersättas med andra nötter och kärnor:
Du ska använda:
200g mandlar
4-5 tsk. lakritsextrakt
½ - 1 tsk havssalt
Såhär gör du:
Börja med att rosta mandlarna i en torr stekpanna.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/d0/89/d089faa5e5340b64b9f15d5f52a68d7d.webp)
Rör ner 2-3 tsk lakritsextrakt i 1 dl kokande vatten.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/54/6b/546bfe16b877037737fcb42ebe968d6f.webp)
När mandlarna börjar få färg, häll lakritsvattnet i pannan.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/b4/b9/b4b95c9a50b5fc72c89635f142e2e205.webp)
Rör om ordentligt i mandlarna medan lakritsvattnet avdunstar. Det är viktigt att få mandlarna så torra som möjligt, då lakritspulvret annars har en tendens att klistra ihop.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/5d/29/5d296779f88c2e8ccd34bd3d2a83051e.webp)
När vattnet är borta, häll upp mandlarna på tallriken. Låt mandlarna svalna. Du kan sätta in dem i kylen om du vill att det ska gå fortare.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/f3/9b/f39bfa0e0b9afde6c608c2616bdf4309.webp)
Häll upp mandlarna i en skål och häll 2 tsk lakritsextrakt och ½ - 1 tsk havssalt över dem.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/cd/11/cd11eb28bd0b1d07669f8c2ae45d37e2.webp)
Rör om ordentligt.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/0f/a0/0fa0b6a9cbac41793234f21d644a53e5.webp)
Servera mandlarna direkt eller spara dem i en burk till ett annat tillfälle.
![](https://d28ku8nzmkcjr6.cloudfront.net/cache/94/3b/943b1a995bba330cc5348ce261192b3c.webp)
Sabine Murati är 27 år gammal och utbildad naturopat i biologisk medicin vid Institut for Biologisk Medicin. Hon är bosatt i Kanada och bloggar om stenålderskost och sundhet på www.mypaleopantry.com