Lakritsmandlar med havssalt

Skriven av Henrik R

Om du också är helt galen i kombinationen av mandlar och nötter doppade i lakrits (gärna med ett lager ljus eller vit choklad mellan) så kommer dessa lakritsmandlar garanterat bli en hit.

Det är bäst att inte tala om chokladdoppat godis, men som ett hälsosamt alternativ finns detta:

Mandlarna kan ersättas med andra nötter och kärnor:

Du ska använda:

200g mandlar

4-5 tsk. lakritsextrakt

½ - 1 tsk havssalt

Såhär gör du:

Börja med att rosta mandlarna i en torr stekpanna.

Rör ner 2-3 tsk lakritsextrakt i 1 dl kokande vatten.

När mandlarna börjar få färg, häll lakritsvattnet i pannan.

Rör om ordentligt i mandlarna medan lakritsvattnet avdunstar. Det är viktigt att få mandlarna så torra som möjligt, då lakritspulvret annars har en tendens att klistra ihop.

När vattnet är borta, häll upp mandlarna på tallriken. Låt mandlarna svalna. Du kan sätta in dem i kylen om du vill att det ska gå fortare.

Häll upp mandlarna i en skål och häll 2 tsk lakritsextrakt och ½ - 1 tsk havssalt över dem.

Rör om ordentligt.

Servera mandlarna direkt eller spara dem i en burk till ett annat tillfälle.

Sabine Murati är 27 år gammal och utbildad naturopat i biologisk medicin vid Institut for Biologisk Medicin. Hon är bosatt i Kanada och bloggar om stenålderskost och sundhet på www.mypaleopantry.com