6 saker män önskar sig i en relation - men inte vågar be om

Johanna Frid

398 veckor sedan

|

21/11/2016
Det är inte alltid så lätt att berätta för sin partner vad det är man verkligen behöver.

Det är inte alltid lätt att vara en del av en välfungerande kärleksrelation. Det är många saker man ska ta hänsyn till för att få relationen att fungera. 

Dessutom är det inte alltid så enkelt att berätta för sin bättre hälft vad det faktiskt är man önskar sig av vederbörande.

Yourtango har samlat en rad saker som många män önskar sig i ett förhållande, men har svårt att be sin partner om.

1. Fysisk bekräftelse.
Den intima samvaron är en viktig del av en kärleksrelation. Men det är inte alltid båda parter har samma sexuella behov. Om han oftare vill ha sex än vad du vill kan han bli osäker på sig själv. Låt honom veta att du tycker att han är het även om ni inte har sex.

2. Känsliga samtal.
Kanske är det inte något du tänker på, men alla behöver prata om hur de har det. Också de som inte signalerar att de behöver det. Om din partner inte är så bra på att berätta för dig när det är något han går och grubblar på, kan du behöver hjälpa honom lite på traven. Fråga honom hur det går på jobbet, med hans kompisar, osv. 

 3. Plats.
Oavsett hur härlig din partner tycker du är så behöver han ibland vara utan dig. Låt honom gå och dricka öl med sina vänner utan att du är med. Acceptera att han inte alltid orkar fira din väninnnas födelsedag. Om ni ser till att uppleva saker på egen hans har ni också något att berätta för varandra när ni ses igen.

4. Trygghet.
Din partner behöver veta att han alltid kan räkna med dig. Ju mer han litar på att du är där för honom desto mer kommer han att öppna sig för dig och engagera sig i den relation ni har byggt tillsammans. 

5. Initiativ.
Trots att många män gillar att vara den som sitter vid ratten, så tycker de flesta också om att slippa vara kapten ibland. Överraska honom t ex med en god och oväntad middag, eller förför honom i sängen.

6. Ärlighet.
Det kan till slut bli väldigt utmattande att man hela tiden lindar in det man egentligen önskar sig. Nästa gång han frågar dig varför du är sur - svara honom ärligt. Då har han också en möjlighet att förhålla sig till din irritation.