8 saker som män inte vågar be om i sängen

Skriven av Johanna Frid

397 veckor sedan

|

31/10/2016
Sex og samliv
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
”Älskling, kan vi inte pröva att..” Många män är rädda för att fråga.

Män kan framstå som maskulina och dominanta i sängen, men verkligheten är ofta en annan. Många män är nämligen rädda för att be om det de verkligen vill ha i sängen. Det skriver Womenshealthmag.com.

De har hört efter med ett antal män, som träder fram och erkänner vad de egentligen är rädda för att be om i sängen.

1. En avsugning tack! Att be om en avsugning är inte lätt för alla killar. Många känner att de ber om att få något som bara är tillfredsställande för dem själva.

2. "Dominera mig älskling!" Något de i synnerhet har svårt att be om, eftersom det underminerar hela idén att det är kvinnan som tar initiativ och bestämmer i sängen.

3. Dirty talk: Det är både förbjudet och pirrigt att prata fräckt, snuskigt eller sensuellt i sängen - men att prata om att göra det kan vara svårt för många män. Å ena sidan är dirty talk inte lika upphetsande om det är bestämt i förväg, å andra sidan är det också avskräckande för många män om de förväntas prata snusk tillbaka.

4. Rollspel: En upphetsande fantasi för många som samtidigt är svår att föreslå är rollspel i sovrummet. För hur säger man till sin bättre hälft att man vill att hon låtsas vara någon annan?

5. Efterspel: Det är en fördom att det bara är kvinnor som vill gosa och kela efteråt. Män behöver också närvaron som det innebär att ligga tätt intill efter sex, men eftersom vi har skapat en stereotyp bild av efterspel som något för kvinnor, har många män svårt att uttryck att de också tycker det är viktigt.

6. Ett-två-trekant: Den ultimata drömmen för många män (och kvinnor) - men hur föreslår man det för sin partner utan att såra? En trekant är oftast inte ett uttryck för att man är trött på sin partner, men det kan allt för lättas tolkas så.

7. Anala lekar: Ett av de allra största tabuerna för män är analsex - och här åsyftar vi inte att kvinnan är den mottagande parten, utan tvärtom. Många män upplever nämligen en otrolig sexuell njutning i att få ett finger i stjärten under sex. Samtidigt är det något som få vill erkänna.

8. Farliga fantasier: Vi har redan varit inne på rollspel, trekanter och analsex, men alla män - och kvinnor - har fantasier som är helt våra egna och som vi tycker är väldigt upphetsande. Ofta är det dock fantasier som vi har svårt att bjuda in andra i, för tänk om vi avskräcker vår partner? Många män är därför skräckslagna för att berätta för flickvännen, frun eller knullkompisen om sina helt privata fantastier, av rädsla för att stöta bort henne.