Black Friday och Black Week 2022

Valdemar Lind

92 veckor sedan

|

18/10/2022
Sponsrat innehåll
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Black Friday och Black Week är ett årligt evenemang som äger rum dagen efter Thanksgiving i USA. Det är en tid då återförsäljare erbjuder enorma rabatter på sina produkter i ett försök att locka shoppare till sina butiker.

I år kommer Black Friday och Black Week att äga rum från 21 november till 28 november. Några av de största rabatterna kan hittas på elektronik, kläder och leksaker.

Vad är Black Friday och Black Week?

Black Friday är dagen efter Thanksgiving i USA. Det är den mest hektiska shoppingdagen på året och markerar början på julhandelssäsongen. Black Friday följs av Black Week, som är den mest hektiska veckan för återförsäljare.

De flesta butiker öppnar tidigt på Black Friday och erbjuder specialerbjudanden och rabatter på varor. Många shoppare utnyttjar dessa erbjudanden för att köpa julklappar till en bråkdel av det ordinarie priset. Black Friday har blivit en viktig händelse för återförsäljare, eftersom det kan göra eller bryta deras semesterförsäljning.

Trots sitt namn är Black Friday faktiskt en mycket positiv händelse för både återförsäljare och konsumenter. För shoppare erbjuder det en möjlighet att få bra erbjudanden på semesterpresenter. För återförsäljare är det en viktig dag som kan hjälpa till att öka deras semesterförsäljning.

5 kortisar om Black Friday och Black Week

  1. Black Friday är dagen efter Thanksgiving Day i USA, då återförsäljare erbjuder stora erbjudanden och stora rabatter på julklappar.
  2. Termen "Black Friday" användes först i början av 1960-talet av polisen i Philadelphia för att beskriva den kaotiska trafiken och trafikstockningarna som inträffade dagen efter Thanksgiving.
  3. Under de senaste åren har Black Friday blivit synonymt med konsumtion och materialism, eftersom shoppare ställer upp utanför butikerna på småtimmarna på morgonen för att få tag på de bästa erbjudandena.
  4. Vissa experter menar att de överdrivna utgifterna i samband med Black Friday är en bidragande faktor till de höga skuldnivåerna och konsumtionen i samhället idag.
  5. Även om Black Friday kan vara ett bra tillfälle att göra några erbjudanden, är det viktigt att komma ihåg att att spendera pengar inte alltid är lika med lycka.

Hur populärt är Black Friday och Black Week

Black Friday och Black Week blir allt mer populära bland shoppare som letar efter de bästa erbjudandena på julklappar. Enligt experter ligger Black Fridays och Black Weeks överklagande i de djupa rabatter som många återförsäljare erbjuder på dessa dagar. Medan vissa shoppare njuter av spänningen i jakten, tycker andra att folkmassorna och kaoset som är förknippat med dessa shoppingevenemang är en vändning.

Oavsett om du älskar det eller hatar det, går det inte att förneka att Black Friday och Black Week är här för att stanna.

5 tips inför kommande Black Friday och Black Week

Det är den tiden på året igen! Black Friday och Black Week är över oss, och det betyder att det är dags att börja fundera på vad vi måste se upp med. Här är några experttips som hjälper dig att få ut det mesta av din shopping i år:

  1. Var medveten om Super-erbjudanden. Dessa är vanligtvis begränsade i kvantitet och är endast tillgängliga under en kort tidsperiod. Om du ser något du vill ha, se till att ta tag i det snabbt!
  2. Var uppmärksam på prissättning. Vissa butiker kommer att höja priserna fram till Black Friday för att få deras rabatter att verka mer betydande. Gör din forskning i förväg så att du vet vad ett rimligt pris är.
  3. Se till att du har tillräckligt stor budget. Vet när du ska sluta. Det kan vara lätt att fastna i spänningen på Black Friday och spendera mer än du tänkt dig. Låt det inte hända dig! När du har hittat de saker du vill ha, ta ett djupt andetag och räkna till 10. Bestäm sedan om det är värt det för dig att köpa eller inte.
  4. Ska du besöka fysisk/a butik/er, var beredd på långa köer. Du kommer förmodligen inte att vara den enda som försöker få en bra affär. Se till att du har bekväma skor och lite snacks för att hålla dig igång.
  5. Gör din research innan du shoppar loss. Kolla gärna in Black Friday Expert!

Lycka till!