Proteinbarer och deras ständigt växande popularitet inom träningsvärlden

Skriven av Valdemar Lind

126 veckor sedan

|

23/12/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
annonsörsbetalt innehåll Proteinbarer används flitigt av idrottsutövare och träningsentusiaster världen över, och det finns flera olika skäl till att det har blivit så. Några av användningsområdena är som ett hjälpmedel för att gå ner i vikt, gå upp i vikt eller för att få tillgång till överskottskalorier som gör susen under kommande träningspass. Vad är dock egentligen proteinbarer, på vilket sätt dras de nytta av och finns det andra kosttillskott som används flitigt inom träningsvärlden? Allt detta och mer ska vi besvara nedan, så fortsätt att läsa för att ta reda på allt du kan vilja veta om proteinbarer. Varför idrottsutövare äter proteinbarer Proteinbarer säkerställer att träningsentusiasten alltid har ett proteinrikt mellanmål i fickan för att komplettera den dagliga kosten och maximera träningsresultaten. Proteinbarer bjuder på extra kalorier för att hålla energinivåerna uppe, och samtidigt är de mycket smidiga att ta med sig i fickan eller gympåsen. Även för dem som vill undvika att äta en stor mängd tomma kalorier mellan sina måltider ger proteinbarer en mättnadskänsla efter endast en bar. Det finns en lång rad olika smaker att välja mellan, och även detta bidrar till att proteinbarer används så flitigt. Hasselnötter och mjölkchoklad, kakor och vit choklad samt banan och mörk choklad är endast några exempel på de många valmöjligheter. På grund av detta är det inte ovanligt att dra nytta av proteinbarer som ett gott mellanmål, och när det sedan är dags att träna kan energinivåerna fortsätta vara på topp. Ytterligare kosttillskott som flitigt används Inte är det bara proteinbarer som idrottsutövare har fått upp intresset för, utan andra metoder som kan bidra till ett kaloriöverskott är proteinpulver. Dessa kommer vanligtvis i påsar eller burkar och kan blandas ner i olika vätskor för att skapa en proteinshake. Shaken kan sedan förvaras i en behållare såsom en flaska eller en shaker och sedan tas med till gymmet. Såsom namnet antyder innehåller proteinpulver just proteiner, men de kan även komma fullspäckade med både snabba och långsamma kolhydrater. Detta förser användaren med ett kaloriöverskott tillsammans med byggstenar som kan komma väl tillhands under träningen. För detta skäl är det många idrottare och träningsentusiaster som vänder sig till proteinpulver. Varken proteinpulver eller proteinbarer används för att ersätta måltider, utan de kompletterar den dagliga kosten och ser till så att träningsentusiasten får i sig nog med kalorier för att kunna träna på ett effektivt och hälsosamt sätt.

annonsörsbetalt innehåll

Proteinbarer används flitigt av idrottsutövare och träningsentusiaster världen över, och det finns flera olika skäl till att det har blivit så. Några av användningsområdena är som ett hjälpmedel för att gå ner i vikt, gå upp i vikt eller för att få tillgång till överskottskalorier som gör susen under kommande träningspass.

Vad är dock egentligen proteinbarer, på vilket sätt dras de nytta av och finns det andra kosttillskott som används flitigt inom träningsvärlden? Allt detta och mer ska vi besvara nedan, så fortsätt att läsa för att ta reda på allt du kan vilja veta om proteinbarer.

Varför idrottsutövare äter proteinbarer

Proteinbarer säkerställer att träningsentusiasten alltid har ett proteinrikt mellanmål i fickan för att komplettera den dagliga kosten och maximera träningsresultaten. Proteinbarer bjuder på extra kalorier för att hålla energinivåerna uppe, och samtidigt är de mycket smidiga att ta med sig i fickan eller gympåsen. Även för dem som vill undvika att äta en stor mängd tomma kalorier mellan sina måltider ger proteinbarer en mättnadskänsla efter endast en bar.

Det finns en lång rad olika smaker att välja mellan, och även detta bidrar till att proteinbarer används så flitigt. Hasselnötter och mjölkchoklad, kakor och vit choklad samt banan och mörk choklad är endast några exempel på de många valmöjligheter. På grund av detta är det inte ovanligt att dra nytta av proteinbarer som ett gott mellanmål, och när det sedan är dags att träna kan energinivåerna fortsätta vara på topp.

Ytterligare kosttillskott som flitigt används

Inte är det bara proteinbarer som idrottsutövare har fått upp intresset för, utan andra metoder som kan bidra till ett kaloriöverskott är proteinpulver. Dessa kommer vanligtvis i påsar eller burkar och kan blandas ner i olika vätskor för att skapa en proteinshake. Shaken kan sedan förvaras i en behållare såsom en flaska eller en shaker och sedan tas med till gymmet.

Såsom namnet antyder innehåller proteinpulver just proteiner, men de kan även komma fullspäckade med både snabba och långsamma kolhydrater. Detta förser användaren med ett kaloriöverskott tillsammans med byggstenar som kan komma väl tillhands under träningen. För detta skäl är det många idrottare och träningsentusiaster som vänder sig till proteinpulver.

Varken proteinpulver eller proteinbarer används för att ersätta måltider, utan de kompletterar den dagliga kosten och ser till så att träningsentusiasten får i sig nog med kalorier för att kunna träna på ett effektivt och hälsosamt sätt.