3 tips för att undvika virus på din Mac-dator

KC

297 veckor sedan

|

29/10/2018
En Mac-dator är redan väl skyddad med ett inbyggt antivirusprogram som även skannar datorn för virus och tar bort virus om de visas under skanningen. Därför har Mac-datorer ett gott rykte för att undvika virus på datorn.

Det är dock alltid en bra idé att ha ett extra antivirusprogram eller andra program som kan skydda din Mac-dator.

1. Ladda ner Mackeeper

Mackeeper är den ideala antivirusprogrammet för din Mac, om du vill ta extra hand om din Mac-dator. Förutom att kunna skanna och ta bort virus kan Mackeeper också optimera din Mac-dator för snabbare och snabbare användning. Dessutom har Mackeeper också en säkerhetskopiering och krypteringsfunktion, så du behöver inte köpa USB-kontakter för att överföra alla dina filer till.

Programmet uppdateras också kontinuerligt, så du bör inte vara nervös om programmet blir föråldrat. Du kan prova Mackeeper gratis, vilket kan vara till nytta för dig, som bara vill testa programmet eller är studenter och har knappast några pengar på din ficka. Ladda ner mackeeper gratis på svenska.

2. Var försiktig på internet

Det är inte alla som vet hur försiktig du ibland måste vara när du reser på Internet. Många tittar på TV-program och filmer gratis på Internet utan att veta att webbplatser är fulla av virus när du klickar på de olika länkarna till tv-program och filmer. Då kan du få skräppost där postens namn inte matchar något som du har valt för att få nyhetsbrev om.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska öppna dessa mail, men blockera avsändaren omedelbart. Dessutom kan köpkampanjer och virus vara en bra idé att köpa tv-program och filmer. Om du inte kan sluta strömma gratis strömmande är ett antivirusprogram ett måste. Hitta svensk antivirus för Mac här.

3. Brandväggar

Förutom antivirusprogram finns det även brandväggar, vilka är program som sorterar datapaket som skickas från ett nätverk till ett annat. En brandvägg blockerar således de datapaket som du inte har valt att ta emot ditt nätverk eller din dator. En brandvägg skyddar sålunda mot maskar och hackare som kommer att förstöra din dator till förmån för ett lösenmedel eller kommer att stjäla din personliga information.