Klimataktivist stördde "Let's Dance" - blev snabbt stoppad

08/07/2023 08:44

Henrik R

Underhållning
Blev snabbt stoppad

Mest läst idag

Under en av Charlotte Kallas danser i "Let's Dance" blev scenen plötsligt invaderad av två klimataktivister. De hällde ut gult pulver och viftade med flaggor med slagord, men kuppen tog snabbt slut när aktivisten Otis Geijer blev knockad av en stor kamera och föll till golvet.

Trots avbrottet fortsatte Charlotte Kalla och hennes partner Tobias Karlsson att dansa.

Geijer, som tappade sina glasögon i fallet, tycktes ha fått en rejäl smäll av kameran. Vakterna kom snabbt upp på scenen och förde bort aktivisterna, medan musiken och dansen fortsatte.

Erik Westberg, programdirektör för "Let's Dance", har uttalat sig om händelsen och betonat att de tar säkerheten på arbetsplatsen mycket allvarligt.

Han påpekar att det är upp till programmets ansvariga utgivare att välja vilka yttringar som ska ges plats i programmet.

Efter händelsen har det spekulerats i sociala medier om kameran medvetet träffade Geijer, men både Geijer och Westberg avvisar dessa påståenden. Geijer, som mår "helt okej", kommer inte att anmäla någon.

TV4 har ännu inte uttalat sig om eventuella rättsliga åtgärder mot klimataktivisterna. De konstaterar dock att liknande aktioner blir allt vanligare och att de behöver förbereda sig bättre för framtiden.

Vad tycker du om klimataktivisternas aktion under "Let's Dance"? Tror du att detta kommer att påverka framtida live-sändningar? Hur bör TV-produktioner hantera liknande situationer i framtiden? Dela gärna dina tankar och åsikter.