Den heta ketchupdebatten har fått sitt slutgiltiga svar.
Just nu läser andra
När man köper ketchup i butik står den oftast i rumstemperatur, vilket har lett till delade meningar om hur den egentligen ska förvaras efter att flaskan öppnats. Vissa har den stående i skafferiet, medan andra sätter den direkt i kylskåpet.
Men vad är egentligen rätt?
Nu klargör Heinz frågan – och förklarar varför.
Det är på företagets brittiska X-konto (tidigare Twitter) som Heinz en gång för alla slår fast:
Läs också
”Bara så du vet: Ketchup. Ska. Förvaras. I. Kylskåpet!!!”
Bakom det bestämda uttalandet finns en tydlig motivering.
Enligt Mail Online har flera märken ställt sig undrande till varför ketchup ska stå kallt hemma, när den ändå förvaras i rumstemperatur i butik. Heinz har nu gett ett officiellt svar genom företagets talesperson Olivia Lennon:
– Det finns bara ett korrekt svar, och vi är glada att kunna berätta för alla ketchupälskare i Storbritannien att vår ketchup ska stå i kylskåp, säger Lennon.
Hon fortsätter:
– Även om vi vet att många Heinz-fans förvarat sin ketchup i skafferiet, rekommenderar vi att den ställs i kylskåpet efter öppning. Det är det bästa sättet att bevara den goda, syrliga smaken som du känner igen och älskar hos Heinz tomatketchup.