18-åring har fått internet att koka med sin version av populär jullåt

Skriven av Ida Hansson

129 veckor sedan

|

18/12/2021
Utrikes
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En pojke på bara 18 år har fått internet att koka, med sin version av en populär jullåt.

En video som delades på Twitter förra året visar den blott 18-årige tenoren Ian Bjørsvik från Askøy i Norge. Videon har fått mycket uppmärksamhet efter att den blivit viral på sociala medier.

Videon delades ursprungligen av Gjert Moldestad, som delade den med följande text:

"Den här 19-åringen från Askøy måste bara fortsätta sjunga! Vilken vacker röst. O Helga natt - på vackert sätt av Ian Marcus Bjørsvik."

Enligt norska Bergens Tidende var han dock bara 18 år när han framförde låten, vilket syns i videon längst ner i denna artikel.

Efter att ha blivit viral på sociala medier har den inte bara setts av tusentals människor i hemlandet. Videon där han sjunger den populära jullåten har också börjat spridas utanför norska gränser.

"Jag noterar namnet; Ian Marcus Bjørsvik. Jag tror att vi hör av honom igen", skriver en av de många användare som kommenterat videon, där en annan skriver:

"Jussi Björlings arvtagare! Du milda himmel för en fantastisk röst!"

Den unge tenoren berättar för Bergens Tidende att han blev ombedd av lärare och elever på musikavdelningen på Langhaugen, att vara med och sjunga 'O Helga natt'. Och han tvekade inte.

"Jag har sjungit den många gånger förut så det var lätt att säga ja. Det här är ett klassiskt avslut på en julkonsert", säger han till den norska tidningen och tillägger att han har blivit förvånad över den enorma responsen.

"Jag har mycket annat också, så det var lite roligt att det skulle bli viralt", säger han till tidningen.

Ian, som nu ska till Langhaugen, fortsätter på musikkonservatoriet i London eller Köpenhamn. Han har erbjudits två högt respekterade skolor, men har ännu inte valt vart han ska gå.

Nedan kan du höra den vackra sången framförd av den unge Ian Marcus Bjørsvik.