Galen skilsmässoavgörelse: Man måste betala hustrun 2.250.000 kronor i lön för hushållsarbete

Jakob A. Overgaard

57 veckor sedan

|

14/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han ska också betala pension.

En affärsman har ålagts att betala sin ex-fru 204.624,86 Euro efter 25 års obetalt hushållsarbete. Detta enligt Metro.

Honoraret fastställdes utifrån minimilönen för det arbete som var kopplat till deras äktenskap.

Ivana Morals man fick instruktioner om att överlämna 204.624,86 Euro i en skilsmässoöverenskommelse som offentliggjordes den 7 mars.

Domaren Laura Ruiz Alaminos, som sitter vid en domstol i Velez-Malaga i södra Spanien, har beräknat beloppet.

Han hade bedömt att Ivana, som delar två döttrar med sin ex, hade stått för allt underhåll av deras hem. Hon använde nästan all sin tid 'att arbeta i hemmet, vilket betydde att ta hand om hemmet och familjen och allt som hör till', enligt skilsmässoavgörandet.

I en intervju med Cadena Ser-radion hävdade Ivana att hennes man endast ville att hon skulle arbeta hemma eller ibland på något av de gym han ägde, där hon hanterade 'public relations och fungerade som monitor'.

Hon berättade för radiostationen: "Jag har enbart ägnat mig åt hushållsarbete och tagit hand om min man och hemmet. Han fick mig att ta på mig den specifika rollen att göra hushållsarbete, till den grad att jag var på en plats där jag inte kunde göra mycket annat."

Äktenskapet mellan Ivana och hennes man var sådant att deras tillgångar inte var gemensamma. Det innebar också att varje parts intjäning var deras ensam.

Som ett resultat av detta skulle avtalet 'ha lämnat fru Moral utan tillgång till någon av de rikedomar som förvärvats genom många års partnerskap', rapporterar nyhetsmediet "i". Ivana sa till tidningen: "Det är uppenbart att detta var ett fall av utnyttjande för att bli helt utesluten ekonomiskt (av min exmake) utan något kvar efter att mitt äktenskap slutade, så jag och mina döttrar var utan något efter alla dessa år med att ha lagt all min tid, energi och kärlek i familjen. Jag stöttade min man i hans arbete och i familjen som mor och far. Jag fick aldrig tillgång till hans ekonomiska angelägenheter; allt var i hans namn."

Hennes ex, som hade velat bara dela deras hem och tillgångar efter skilsmässan, kommer sannolikt att överklaga beslutet. Enligt domen måste han också betala henne en pension.