Josef Fritzl hoppas kunna reparera sin relation med sin dotter: "Jag vill se min familj igen."

Skriven av Jakob A. Overgaard

54 veckor sedan

|

12/05/2023
Foto: Østrigsk Politi
Foto: Østrigsk Politi
I 24 år höll han sin dotter fången i en källare. Han våldtog henne upprepade gånger, vilket resulterade i sju barn. Josef Fritzl anser att relationen till familjen inte är helt förlorad.

I en exklusiv intervju med den brittiska tidningen "Sun" berättade Josef Fritzl om sitt liv i fängelset och sina planer för framtiden.

"Jag vill bli 130 år gammal - det är min plan", sa den 87-årige brottslingen.

Han är övertygad om att han en dag kommer att släppas fri.

"Jag har aldrig varit rädd för döden, men jag vill uppleva friheten en dag", sa Fritzl. "Jag tror mycket på att jag kommer att se min familj igen."

Fritzl uttryckte också ett bisarrt hopp om att försonas med sin dotter Elisabeth, som idag är 57 år gammal.

Elektronikingenjören lockade sin då 18-åriga dotter ner i en källare i augusti 1984. Därefter spärrade han in henne i ett avskilt rum. Genom upprepade incestuösa övergrepp fick han sju barn med sin egen dotter. Ett av barnen dog tre dagar efter födseln. Först när det äldsta av barnen blev allvarligt sjukt och blev inlagt på sjukhuset som 19-åring, såg den omfattande incestskandalen dagens ljus.

Det skedde i april 2008.

Josef Fritzl placerades därefter på en högsäkerhetspsykiatrisk anstalt.

Om sitt dagliga liv i fängelset Stein berättade Fritzl: "Jag börjar varje dag med en kopp kaffe. Jag behöver det för att verkligen vakna, och sedan följer jag snabbt upp med en kopp varm choklad."

Hans frukost består vanligtvis av te, tre ägg, en skiva rostat bröd med skinka och ost: "Dessutom ser jag till att ta C-vitamintabletter, magnesium och zink", sa Fritzl. "Jag läste nyligen att det vetenskapligt har bevisats att en person kan leva upp till 150 år om han äter bra och motionerar tillräckligt. För att nå 130 år är jag också uppmärksam på att utöva tillräckligt med yoga och fitness."

Josef Fritzl sitter fortfarande i högsäkerhetsfängelse för psykiskt sjuka brottslingar.