Kristina har fått 20 barn på ett år: Planerar att få 100 totalt

Ida Hansson

128 veckor sedan

|

25/01/2022
Utrikes
Foto: Instagram / @Galipozturkofficial
Foto: Instagram / @Galipozturkofficial
För bara ett drygt år sedan var Kristina mamma till ett barn, men nu har hon 20 barn, som alla är hennes biologiska barn.

23-åriga Kristina Ozturk, som bor i staden Batumi i provinsen Adjarien i det östeuropeiska landet Georgien, har fler barn än de flesta, och hon planerar att skaffa många fler.

Den georgiska kvinnan och hennes man, 57-åriga Galip, har spenderat cirka 1,2 miljoner kronor på surrogatmödrar, som har hjälpt paret att föda 20 barn på 1 år och två månader. Det skriver The Sun. 

Utöver den stora summa pengar som paret har lagt ner på att få barnen till världen, lägger de nu också cirka 630.000 kronor om året på att betala för 16 barnskötare, som alla bor i parets hem och hjälper till att ta hand om och uppfostra barnen. En utgift som kan betalas eftersom Galip är en framgångsrik affärsman och mångmiljonär.

Även om det låter helt galet att ha 21 barn (eftersom de redan hade ett) utesluter inte den nyblivna mamman att få fler, och hon har alltså tidigare sagt att hon skulle vilja ha 100 barn.

Kristina, som ursprungligen kommer från Ryssland, hade redan Victoria, som nu är sex år gammal,  när hon träffade Galip i Batumi på sin första utlandsresa någonsin.

Hon blev kär och valde att stanna hos den rika georgiern, och den unga kvinnan och den erfarne affärsmannen har sedan dess fått 20 barn 'tillsammans' med hjälp av surrogatmoderskap, som är en form av graviditet där moderns ägg befruktas med faderns sperma i en annan kvinnas kropp, som sedan bär och föder barnet.

Det första av de 20 barnen, en liten pojke vid namn Mustafa, föddes i mars förra året och sedan dess har det bara ökat i antalet barn i den stora familjen.

Till den brittiska tidningen Fabulous har Kristina uttalat följande: "Jag har drömt om det här sedan barnsben. Min man drömde också om att få en stor och lycklig familj. Så efter att vi träffades började vi förverkliga vår dröm."

Hon fortsatte: "Vår surrogatklinik är förvånad men hjälper oss gärna med vår dröm [...]. Jag vet inte om vi kommer att bli den största familjen i världen, men vi planerar definitivt att bli den lyckligaste familjen i världen."

Kristina har också förklarat att hon inte vill utesluta att bli gravid naturligt igen, men att hon inte ska skaffa fler barn just nu, då hon gärna vill umgås med bebisarna. "Jag är med barnen hela tiden och gör allt som vanliga mammor brukar göra. Den enda skillnaden är antalet barn", sa hon.

Foto: Instagram / @Galipozturkofficial

Hon berättar också att det är jobbigt att ha 21 barn – även om man får hjälp av barnskötare – och att hon inte tycker att det är någon bra idé att vara gravid samtidigt som man ska ta hand om så många barn.

Samtidigt kan hon berätta att det inte är helt billigt att ha en familj i storleken som deras. Familjen bor i ett enormt trevåningshus, där det bor totalt 21 barn i åldrarna 4 månader till sex år, två vuxna i form av Kristina och Galip och 16 barnskötare.

De 16 barnskötarna kostar cirka 630.000 kronor om året i lön. Samtidigt har paret betalat cirka 1,2 miljoner till surrogatmödrar och de lägger nästan 40.000 kronor i veckan på förnödenheter till bebisarna som 53 förpackningar modersmjölksersättning och 20 stora förpackningar blöjor.