Kvinna svälte och misshandlade sin 12-åriga styvdotter i åratal: Nu får hon sitt straff

Skriven av Johanna Frid

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinnan har blivit kallad ”sinnebilden av en ond styvmor” och får nu 15 års fängelse för sina handlingar.

En liten flicka låg på golvet i en pöl av blod med en handled som var så misshandlad att benet syntes. Flickan vägde 26 kilo trots sina 12 år, och hennes kropp var täckt med ärr, sår och märken från tidigare slag och sparkar.

Den synen mötte den ambulanspersonal som räddade henne när de kom till adressen i Queens, New York, USA den 6 maj 2014, enligt mediet New York Daily News.

Flickan fördes till sjukhuset och åtal väcktes mot flickans styvmor, som kallas den värsta i sitt slag:

- Den åtalade var sinnebilden av en ond styvmor. Hon ”nöjde” sig inte med att vägra barnet basal föda, men valde att slå och utnyttja flickan i sådan grad at märkena idag fortfarande är synliga i form av ärr på hennes kropp, säger distriktsadvokaten Richard Brown i samband med fallet.

Det skulle dessvärre gå år innan någon uppdagade och anmälde missförhållandena. Styvmamman, 35-åriga Sheetal Ranot, är nu dömd för misshandel av flickan:

I två år har hon således slagit sin styvdotter med ett kvastskaft, en kulspetspenna och andra föremål, sparkat henne i ansiktet samt låst in flickan på sitt rum utan mat, där hon svalt och gick ned i vikt.

En dag for slagen så vilt att såren på den tunna handleden blev så djupa att benet blottades – vilket dock blev flickans räddning då ambulanspersonal kom och såg hennes tillstånd.

Flickan bor idag hos sin biologiska mamma, medan styvmamman i förra veckan dömdes till 15 års fängelse för misshandeln.