Levererade 7 månader gammal bebis på dagis: Kort efter hade föräldrarna en chockad pedagog i telefonen

Skriven av Jakob A. Overgaard

56 veckor sedan

|

12/05/2023
Utrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Barnet slutade med att behöva antibiotika.

Det har nu gått över ett år sedan Tracy Blinov lämnade sin då sju månader gamla dotter till "Busy Mands" daghem i Montana, USA.
Den aktuella dagen fortsatte Tracy till jobbet precis som vilken annan vardag som helst.

Det rapporterar ABC.

Tracy hade knappt hunnit börja arbetsdagen när hon fick ett samtal från en anställd på daghemmet. Personen berättade för Tracy att hennes dotter hade blivit biten och att modern skulle förvänta sig en chockerande syn när hon kom.

Tracy skyndade sig till bilen och körde iväg för att hämta dottern omedelbart, när hon kom fram möttes hon av en chockerande syn.
Dottern Eliana hade nämligen inte bara blivit biten en gång utan många gånger i ansiktet, som nu var fullt av bettmärken. Inte från ett husdjur, utan från ett annat större barn.

Tio tydliga märken

Det är inget nytt under solen att barn biter varandra, det händer regelbundet. Men det händer inte så ofta att barnet blir så kraftigt bitet som i det här fallet, och Tracy var också ganska oförstående.

Pedagogerna och modern fick tag på övervakningsvideon för att se vad som hade hänt. Här kan man se att lilla Eliana hade blivit biten i näsan i nästan en och en halv minut innan några av pedagogerna hade reagerat på det. Först efter det hade de kommit springande in och stoppat bitandet.

Totalt var det tio tydliga bettmärken, inte bara i ansiktet utan också på både ansikte och kropp.

Behövde antibiotika

En undersökning inleddes omedelbart efter händelsen. Anställda menade att de hade reagerat så snart de hade hört skrik från Eliana, och att de inte kunde ha reagerat snabbare.

Undersökningen visade senare att den andra parten, ett tvåårigt barn, just hade börjat på daghemmet.

Moderen till det ansvarslösa barnet hade glömt att berätta för daghemmet att hennes barn bara en vecka tidigare hade blivit utkastat från en annan daghem för exakt samma beteende. Det hade modern "glömt" att informera om.

Lilla 7 månader gamla Eliana var tvungen att behandlas med antibiotika eftersom betten var så våldsamma, men redan några dagar senare verkade det som om hennes humör hade förbättrats.